24. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løvdalen: Politikere står ikke ved deres løfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løvdalen: Politikere står ikke ved deres løfter
Debat Halsnæs - 29. maj 2019 kl. 12:09
Af Flemming Hansen, Frederiksværk

Min mor Lya er her ikke mere. De sidste 4½ år af sit lange liv tilbragte hun på plejehjemmet Løvdalen i afsnit Syrenen. Vi har været meget igennem i disse år, gode som dårlige oplevelser med livet på Syrenen.

I 2017 blev der udført en større undersøgelse af forholdene på Løvdalen. Den øverste leder blev sat fra bestillingen, og så vendte politikerne ryggen til problemerne, den nye ledelse må klare sig med samme midler som den foregående. Budskab fra politikerne: Hvis en centerleder ikke kan få centret til at fungere med de midler politikerne sætter til rådighed finder vi en anden. Det var, hvad der kom ud af den undersøgelse.

Den ny ledelse har stoppet personaleflugten og sat fast personale på afsnittet, hvilket er rigtig godt for alle involverede personale, beboere og pårørende. Fra kl. 15.00 til nattevagten kommer er der kun én plejer på afsnittet til 10 syge beboere. Ja, men der er flyveren, der skal hjælpe! Flyveren er en plejer, der skal bistå tre afsnit og er derfor ikke til stede til almindeligt nærvær på det enkelte afsnit.

Min mor og andre er kommet til skade og sendt til sygehus, fordi der ikke var plejepersonale tilstede i fællesrummet. Politiker: læs afsnittet om nærhed i undersøgelsen fra 2017. Kontakt til plejepersonalet er meget vigtigt for demens patienter, der er ikke personale i fællesrummet i meget lang tid om eftermiddagen.

Der var tre sengeliggende på afsnittet, da min mor lå for døden. Flere gange oplevede jeg, at de oppegående beboere ville i kontakt med plejeren, men fik at vide, at de måtte vente lidt, så ville plejeren komme tilbage. Det skete ikke altid. Det kan man ikke bebrejde plejeren, men arbejdsforholdene.

Der kom så et kommunevalg lige efter at undersøgelsen var offentliggjort. Der var lige Venstre, der stadig mente, at de pårørende krævede for meget, alle andre partier og ikke mindst dem, der fik magten, ville gøre noget for de ældre og forholdene på plejecentrene.

Når man så har fået sin taburet i kommunalbestyrelsen og administrationen lægger en regning foran en, så kaster man sin holdning væk og gennemfører, modsat valgløfter, en besparelse på netop plejecentrene.

Kun Dansk Folkeparti stod ved sine holdninger og proklamerede en anderledes besparelsesstrategi, de blev straks sendt i skammekrogen.

Nu har man så 30 millioner kr. i kassen, man kunne så lægge pengene tilbage til centrene igen, men sådan fungerer det nok ikke.

Problemerne er flyttet til Arresøparken, borgmesteren bedyrer, at kommunen ikke har nednormeret personalet der.

På Løvdalen er en "flyver" rejst, stillingen er ikke genbesat. Personalet er af den opfattelse, at det netop er besparelsesplanen, der forhindrer dette.

Hvad så, når den næste rejser? Så presses personalet yderligere og så rejser den 3. osv. Så er problemerne tilbage. Lad det ikke ske, gør noget fornuftigt.

Jeg tænker stadig på de beboere, der er tilbage på Syrenen. Jeg blev rørt, da jeg sagde farvel og fik at vide, at jeg ville blive savnet.

Jeg bebrejder ikke personale og ledelse noget i dag. Min frustration ligger hos politikerne der ikke står ved deres valgløfter og ikke bruger den konsulentundersøgelse som de selv har sat i værk.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?