17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LilleSkolen kan lejes ud til Skolen ved Havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LilleSkolen kan lejes ud til Skolen ved Havet
Debat Halsnæs - 10. marts 2017 kl. 08:40
Af Gitte Hemmingsen Medlem af Udvalget for Skole, Familie og Børn På vegne af Dansk Folkeparti Byrådsgruppn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat

Sagen om Skolen ved Havet: Fra Dansk Folkepartis side stemte vi for Skolen ved Havet, men V, SF, EL, ALT og S ønskede desværre noget andet.

Skolen ved Havet har nu spurgt, om de må leje Lilleskolen, da Vibehus nu er udelukket.

Vi i Dansk Folkeparti har intet imod at udleje Lilleskolen i 2 år, så Skolen ved Havet kan starte i skoleåret 17/18, og få ro til at finde en permanent ordning for dem.

Offentlige skoler: Hundested Skole har 811 elever, Frederiksværk Skole har 1.034 elever og Arresøskole har 888 elever, i alt 2.733 elever. Privat skoler: Torup Lille Skole har 140 elever. Vinderød Privatskole har 241 elever i 2015/2016, 50 nye i august. Skolen ved Havet, over 60 elever skrevet op (ikke talt med i samlet elevtal, da den endnu ikke er "skole").

Samlet i alt har Halsnæs 3.114 elever.

Der er sagt og skrevet meget, jeg vil gerne her henføre til, at der er indgået et budget forlig mellem DF og V. Vi i Dansk Folkeparti forstår ikke hvorfor Venstre sagde ja til Vinderød Privatskole og nej til Skolen ved Havet.

Det der sker nu er, at Venstre har mistet et mandat i Byrådet og har valgt at hoppe over til Socialdemokraterne i denne skolesag. Socialdemokratiet vil fjerne økonomien fra vores faglighedspulje - som Socialdemokratiets Borgmester kandidat og lærer Steffen Jensen udtaler, at hvis vi fjerner faglighedspuljen så bliver det et bedre resultat - det hænger jo ikke sammen, så her står jeg af.

Lad os se det i et andet perspektiv. Vi har 3.114 elever og ud af dem er der "kun" 9 elever som ikke kan få deres ønskede plads. Hvis vi lejer Lilleskolen ud til Skolen ved Havet, kunne det måske afhjælpe de forældre til disse 9 børn. Hvis flertallet i byrådet havde valgt at sige ja, havde disse omstændigheder ikke været til stede. En vigtig pointe er, at nu står der over 60 elever og 120 forældre som ikke kan få deres ønske opfyldt. Er den ene elev vigtigere end den anden elev. I øvrigt kan kommunen få en indtægt på leje i 2 år, Lilleskolen bliver brugt og står ikke tom.