29. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lidt malurt i bægeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lidt malurt i bægeret
Debat Halsnæs - 13. marts 2019 kl. 15:55
Af Thye Lundgaard, byrådsmedlem Enhedslisten, Halsnæs

Onsdag den 13. blev dagen hvor regeringen holdt juleaften sammen med DF. Nemlig ved at stille sig frem og love deres version af guld og grønne skove med masser af ny asfalt til den stigende billisme.

arrow Læs også: Tillykke Halsnæs!

Man skulle næsten tro at der snart er valg! I Enhedslisten ser vi det mere som tjære og ingen træer end som guld og grønne skove. Det er trist med en så kortsigtet løsning, hvor man gør plads til at endnu flere biler kan komme på vejene, og hvor det i forvejen trængte klima endnu engang bliver taberen.

Den trafiktilvækst der har været de seneste mange år bliver nu kun endnu værre, og de nye motorveje, og rundkørslen i Kregme vil bare anspore endnu flere til at tage bilen i stedet for tog og bus.

Dels er det skidt for et klima og en natur der i forvejen er i knæ, men det er også en kortsigtet gang tissen i bukserne at gøre plads til endnu flere biler. Køen bliver bare flyttet, og om få år står man i samme situation igen, og hvordan skal man så udvide vejene?

På nuværende tidspunkt har vi en lokal udfordring ved rundkørslen ved Magleblik. Det er stort set umuligt at komme over vejen som gående eller som cyklist, især i myldretiden, og den øgede trafikmængde der uundgåeligt vil komme ved udvidelse at Kregmerundkørslen og motorvejsprojekterne, vil gøre den endnu sværere at passere sikkert for alle de mennesker der skal krydse Hillerødvejen.

Som situationen er i øjeblikket savner vi et effektivt og billigt alternativ. Altså billig og effektiv kollektiv trafik. Hvorfor bruger regeringen og DF ikke pengene på det i stedet? Svaret er nok, at det er der ingen stemmer i, og det er sikkert også rigtigt, men vi er simpelthen nødt til at tænke anderledes end det nuværende forslag.

Vi er i sagens natur nødt til at have et velfungerende vejnet, som kan bruges af dem der har et reelt behov for at bruge biler. Lastbiler, håndværkere osv skal kunne komme rundt. Som det er nu holder de i den samme kø som alle bilisterne, der med en velfungerende kollektiv trafik, havde mulighed for at bruge tog og bus.

Brug nu pengene rigtigt i stedet for valgkampsretorikken.

arrow Kregme-projekt med i ny plan
13. marts 2019 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?