23. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen vil begrænse ytringsfriheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil begrænse ytringsfriheden
Debat Halsnæs - 24. januar 2019 kl. 10:04
Af Morten Lorenzen, formand for Radikale Venstre i Halsnæs
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et sjældent kommunalt tiltag, vil Halsnæs Kommune forhindre politikere i at besøge kommunens institutioner under valgkampen. Det gjorde man også ved kommunalvalget i 2017. Ankestyrelsen og Indenrigsministeriet gjorde kommunen opmærksom på, at det var ulovligt. Men alligevel vil Halsnæs Kommune indføre begrænsninger i det demokratiske landsskab.

På rigtig mange områder bryster kommunen sig med, at institutioner selv skal bestemme over deres hverdag. Men lige når det gælder hvem man inviterer indenfor under en valgkamp, er det pludselig kommunalbestyrelsen og administrationen der skal bestemme.

I Radikale Venstre protesterede vi kraftigt overfor den tidligere borgmester, da han under valgkampen i 2017 fastholdt, at man ikke måtte besøge kommunens institutioner. Nu protesterer vi igen overfor den siddende borgmester og byrådet. Stop med at begrænse institutionernes ret til at vise deres institution frem og få en dialog med politikerne. Det kan de sagtens selv styre og sige fra, hvis omfanget bliver for voldsomt.