24. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg undrer mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg undrer mig
Debat Halsnæs - 10. august 2020 kl. 09:08
Af Anders Hedelund, Nødebovejen 103, Hundested
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg undrer mig over, at Foreningen Hunderevet holder fast i skrønerne om kongejagter og et rev ved Spodsbjerg, når begge for længst er tilbagevist. Spørg Lokalhistorisk: Alle gamle kort modsiger, at der nogen sinde har været noget rev ud for Spodsbjerg, og kongejagter på sæler gik alene ud på, at der ved én lejlighed blev fanget sæler til udsætning og tjenerskabets bortskydning i slottets voldgrav. Kongerne nedlod sig ikke til skadedyrsbekæmpelse.

Jeg undrer mig over, at foreningen har fået lov til en direkte ombygning af et uberørt Natura2000-område, når Liseleje Havn møder modstand alle vegne. Hvorfor synes naturfredningsforeningen at det er bedre at ombygge et uberørt naturområde end at anlægge noget i nærheden af et?

Jeg undrer mig over, at foreningen planlægger noget, der kystteknisk er at sammenligne med en kilometerlang bølgebryder. Sådanne er kendt for udfordringer med læsideerosion.

Foreningen påstår, det beskytter kysten. Hvor? Jeg undrer mig over, hvilken magisk virkning der vil få projektet til at virke helt modsat alle andre tilsvarende anlæg. LIseleje Havn kender udfordringen og er i dialog med Nordkystens Fremtid og kystbeskyttelseslaug netop på grund af dette. Hunderevet er ikke.

Jeg undrer mig over, at revet skal tiltrække både sæler og fisk. Eksperter, jeg har snakket med, siger, at man må vælge: Hvis man laver noget, der tiltrækker sæler, kommer der ikke fisk (de bliver ædt).

Jeg undrer mig over, at alle, der stiller spørgsmål ved foreningens historier, enten bliver mødt med næsten religiøst raseri eller kategoriseret som nærmest gamle tosser.

Jeg undrer mig også over, at det er godt med mere trafik og turisme til stranden ved Spodsbjerg men ikke ved Liseleje.

Derfor undrer jeg mig også over politikernes forskellige indstilling til de to projekter. Er alt godt, ligegyldigt hvad, bare det er grønt?

Alle, jeg kender og har snakket med, går positivt ind for kystnære rev - på de rette og egnede steder. Jeg undrer mig over, at Foreningen påstår, at der er modstand mod rev som sådant og dermed åbenbart gør alt muligt for at skabe splid og på sigt skyde sig selv i foden.

Har debatten om sexisme taget overhånd?