23. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ingen foreninger smides på porten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ingen foreninger smides på porten
Opdateret 15. september 2021 kl. 13:23
Debat Halsnæs - 14. september 2021 kl. 08:21
Af Helle Lunderød (S), Formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Demokrati

Hans Jørgen Højvælde skriver i sidste uges aviser, at kommunen smider 20 foreninger på porten.

Det er ikke tilfældet, at foreningerne smides på porten og selv må finde løsninger for, hvordan deres foreningsliv kan blive i fremtiden.

Det er naturligvis den meget kedelige, men desværre nødvendige beslutning byrådet har truffet om at rive Krudthuset ned.

Jeg er enig med Hans Jørgen Højvælde i, at Krudthuset i mange år har været det naturlige centrum for de mange kulturelle aktiviteter som er på Krudtværket. Det er samlet et unikt område, hvor kommunen i mange år har ladet forskellige foreninger bruge de gamle bygninger fra Krudtværket til foreningsliv, og det har givet stor glæde og mange gode oplevelser for mange. Det fortsætter.

Krudthuset har været det sted, hvor foreninger, som ikke har eget hus fast kunne holde deres møder, og så er vi mange som har brugt huset til særlige aktiviteter og møder.

Når man som kommune er nødt til at træffe en sådan beslutning er det jo ikke noget de 21 byrådsmedlemmer gør med glæde, men det er nødvendigt. Vi vil alle hellere bygge op end rive ned. Det er en del af en samlet beslutning for vores ejendomme, som berører alle ejendomme og herunder også de kulturelle.

Det har været vigtigt for mig, når det nu skulle være, at der blev både god tid til forløbet og stor inddragelse i løsningerne. Derfor er der med det samme taget fat på dialogmøder og workshops, de første møder er afholdt med bl.a. Kulturelt Samråd og flere følger, herunder et særligt forløb for de mange foreninger.

Det handler om sammen med Kulturelt Samråd, og de foreninger der bruger Krudthuset at finde løsninger. Vi sætter vores andre kulturelle huse og de muligheder der ellers er i spil, og er helt åbne over for de løsninger vi kan finde i fællesskab.

Vi har et mangfoldigt og stærkt kulturelt liv i Halsnæs Kommune, og den kraft kan sættes i spil også når man står over for en fælles udfordring som dette er.

Synes du, at kommunen er der for dig?