15. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke en kommunal kerneopgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke en kommunal kerneopgave
Debat Halsnæs - 27. august 2018 kl. 15:16
Af Gitte Hemmingsen, Byrådsmedlem i Halsnæs, Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg var til møde i Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i onsdag, hvor foreninger deltog til et dialogmøde hver for sig. Det var interessant at høre hvad de havde af problemer, ønsker, vedligeholdelse, nyt gulv m.m.. Vi må forholde os til det de fortæller os, nogle er i kritisk tilstand. Man kan jo ikke bruge et gulv, som har en vandskade.

Da vi kom til punkt 73, lyder det således "Spisekammer Halsnæs søger Ny Kulturpulje om 10.000 kr. i tilskud eller underskudsgaranti" til et arrangement vedr. "Brdr. Classen til bords". Her synes Direktionen og Formand Helle Vibeke Lunderød (A), Henrik Tolstrup (A), Annette Westh (A) og Olaf Prien (F), hvor de synes det er en god idé.

Socialdemokratiet (A) og Socialistisk Folkeparti (SF) stemte for Direktionens indstilling, idet de to partier ønskede at give en underskudsgarantien, som fastsættes til 10.000 kr.

Følgende stemte imod Direktionens indstilling: Sune Raunkær (V), Susan Eirfeldt (V) og Gitte Hemmingsen (O).

Mindretalsudtalelse: Venstre og Dansk Folkeparti stemmer imod, da partierne ikke støtter en underskudsgaranti, da de ikke mener, at det er en kommunal kerneopgave set i lyset af kommunens alvorlige økonomiske situation. DF g V begærede sagen i Byrådet.

Direktionen indstiller, hvilke jeg finder underligt, da de godt ved at vi skal finde 70 mio. kr. Jeg mener ikke, det er i orden, at vi skal give underskudsgaranti, så borgere kan bespises, og leveres af to lokale musikere Jens Tofte (klaver) og Ib Westergaard (fløjte) og et foredrag.

Det må være på egen regning.
Vores puljen i 2018 er på 138.000 kr., p.t. resterer der 38.150 kr. i puljen. En eventuel støtte vil gå fra dette beløb.