22. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor skal vi blandes ind i jeres flis?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor skal vi blandes ind i jeres flis?
Debat Halsnæs - 18. november 2018 kl. 09:13
Af Jørgen Tved, Skansevej 30 B, Hundested
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Helsingør vil man gerne bruge flis i deres nye kraftværk. Per Tærsbøl fortæller, at alle kan glæde sig, kraftværket vil udlede meget mindre CO2, og det vil måske også blive billigere. Så langt så godt i Helsingør og omegn.

I Hundested er vi absolut ikke glade, og vi forstår ikke helt det regnestykke, der stilles op. Flis vil i stort omfang komme fra Baltikum. De store skibe, som kommer med flis, udleder også CO2. De sejler i fuld fart forbi Kronborg og ned til Hundested, hvor fra flisen på lastbiler skal køre det nye brændstof af landevejen til Helsingør.

Støv - og andre problemer ved opbevaring og omlastning af den gode flis - vil sikkert ikke på nogen måde ramme noget i Helsingør. Den »glæde« får man i Hundested. At skibene, som kommer på en længere sejltur, også udleder unødvendig CO2, taler man ikke om. Fra Hundested skal flisen køres med lastbiler tilbage til Helsingør. 25-30 biler i døgnet. Den transport udleder også CO2. Vejen til Helsingør er i forvejen stærkt belastet, men her kan Tærsbøl nok få hjælp fra trafikeksperten Hans Andersen fra Frederikssund, der uden tvivl vil foreslå, at der bygges en ny motorvej. Han kan nok få den finansieret fra Satspuljen.

Jeg vil godt foreslå, at man gør vejen fra Baltikum til Helsingør så kort som muligt. At man losser flisen direkte i Helsingør. Så kan der måske også blive glæde i Hundested.