19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Havnedrømmerne i Liseleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Havnedrømmerne i Liseleje
Opdateret 17. marts 2021 kl. 10:01
Debat Halsnæs - 17. marts 2021 kl. 09:52
Af Preben Boyer, Birketoften 8, Liseleje

Så er planerne for en havn i Liseleje forsøgt genoplivet med en stort anlagt og koordineret aktion i fredagens Amtsavis, som stillede hele 2 sider til rådighed for havnetilhængerne.

Jeg må sige, at det er imponerende, at formanden for havnedrømmerne, Hans Jørgen Hansen, kan påstå, at der i Liseleje er et flertal blandt beboerne for en havn, når en spontan underskriftindsamling i Liseleje på kun et par uger kunne samle 574 underskrifter imod dette, for et for vor unikke badestrand og natur så ødelæggende projekt.

At det Radikale parti åbenbart vil kaste sig ind i sagen og forsøger at gøre havnesagen politisk skyldes nok ikke så meget et ønske om gode principper omkring lokalindflydelse, men snarere, at formanden for Radikale Venstre i Nordsjælland, Morten Lorenzen, er personligt stærkt involveret i havnedrømmen som investor i projektet. Det skulle formandens Radikale partifæller måske tænke over, inden de lader deres parti indgå i kampen.

Jeg har selv personligt meget svært ved at finde personer i Liseleje, der synes, at en havn er en god ide, tværtimod. Og derfor er jeg da også glad for, at politikerne i Halsnæs byråd, og de naturbevarende organisationer er enige med os, der elsker vores unikke strand og ubrudte kystlinie, om, at en havn er en rigtig dårlig ide og at en havn i Liseleje er et rigtigt dårligt projekt, der vil smadre vores dejlige badestrand og påføre vores lille hyggelige badeby øget trafikbelastning. Og enhver, der besøger Liseleje i sommerperioden, kan se, at den ekstra trafikbelastning kan byen med de små smalle vej og få parkeringsmuligheder slet ikke klare, ej heller den støj og forurening en havn vil medføre.

Rejser du til udlandet i år?