12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forkert at begrænse sommerhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forkert at begrænse sommerhuse
Debat Halsnæs - 27. maj 2020 kl. 11:28
Af Kim Jensen,
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstformand i Konservativ vælgerforening

I den seneste tid har byrådet diskuteret lokalplan for Asserbo området, her ønsker man at stoppe opførelse af de store udlejningsommerhuse som er blevet opført bla. på Asserbohusgrunden. Disse store udlejningssommerhuse fører til megen utilfredshed for naboer i området bl.a. i form af støj og ekstra megen trafik til området.

Byrådet ønsker nu at begrænse muligheden for udstykning af store grunde og muligheden for opførelse af store sommerhuse.

Dette virker for mig som en helt forkert retning byrådet ønsker at gå i, for hvorfor skal man som borger i vores dejlig by begrænses i at købe en stor sommerhusgrund, og samtidig muligheden for at opfører et stort sommerhus, blot fordi nogle borgere/sommerhusudlejningsfirmaer tolker sommerhusloven fra en anden vinkel.

Hvis man ser på historien med disse store sommerhuse så må vi huske på at byrådet i tidernes morgen har givet tilladelse til opførelse af disse, og der er jo intet galt i at man opfører store sommerhuse, men det er vel den måde som sommerhusudlejningen foregår på man kan diskutere, for alt andet lige så kan godt opleve at leje et lille sommerhus ud hvor der er mere støj, end hvis man lejet et stort sommerhus til en almindelig stor familie.'

I Halsnæs har vi over 10.000 sommerhuse og vi er glade for dem alle, jeg håber bestemt også at der her lokalt er plads til disse store mega sommerhuse, de skal blot ligge i et område for sig selv, disse store sommerhuse tiltrækker store familier som ønsker at være sammen i et hus, endvidere ved jeg at større firmaer bruger disse huse til at lave strategier for deres firmaer fremfor at bruge hoteller, og endelig er der jo også en del unge mennesker som ønsker et være sammen, og det er jo ikke nødvendigvis alle der larmer for meget, så hvorfor skal de frarøves muligheden for at være sammen.

Men hvorfor skal vi ikke kunne tilbyde dette her i kommunen? Alle som bruger disse huse bruger penge i vores lokalområde til stor glæde for vores lokale bager, restaurant og rengøringsfirmaer og diverse.

Byrådet løser ikke de udfordringer der er i Asserbo området ved at begrænse mulighederne for opførelse af store sommerhuse, det er ikke husenes størrelse der er den største udfordring, det er udlejnings faconen der skal udfordres.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?