1. august 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldoptakt: Da Gunnar Nu besøgte Melby-konfirmanderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldoptakt: Da Gunnar Nu besøgte Melby-konfirmanderne
Debat Halsnæs - 12. juni 2021 kl. 07:05
Af Poul Erik Bechmann, tidl. præst i Melby

Nu ruller fodbolden for alvor i forbindelse med EM på dansk græs. Det bringer erindringer frem om bl.a. mit møde med den legendariske sportskommentator Gunnar NU Hansen.

“Hvem er han?”

“Hvem er Gunnar NU Hansen?”, spurgte mange Melby-konfirmander deres forældre. Da han som 80-årig gav 110 tilhørere en stor oplevelse. Hans foredrag var det sidste på konfirmandlejren, så forældre kom forventningsfulde og i stort tal og tog så de unge med hjem.

Efter konfirmandlejren roste Gunnar NU konfirmanderne for deres måde at være på. I forbindelse med en landskamp som 14 årig mødte jeg Gunnar NU og fik hans autograf. Som 84-årig var han veloplagt i kommentatorboksen i Parken til en VM-kvalifikationskamp. Det blev hans sidste.

Han besøgte mig en dag i forbindelse med et bogprojekt. Jeg husker tydeligt, at han gik ud på min altan og tog den smukkeste af blomsterne i hænderne og beundrede dens skønhed. I et par timer fortalte han om sit liv og sine meninger. “Det var gribende”, sagde han, “første gang jeg var til pokalfinale på Wembley Stadion i London. Pludselig blev hundredetusinde tilskuere helt stille og istemte så salmen “Abide With Me”, “Vær du mig nær”.

Dug eller hagl?
Sportsfolk bliver ofte uhæmmet kritiseret, når de har en dårlig dag eller ikke lever op til forventningerne. Ja, Gunnar NU blev ofte selv kritiseret for ikke at være kritisk! Den gamle vismand og glædesspreder havde imidlertid denne holdning: ”Den kritik, der falder som dug, gavner ofte mere, end den kritik, der falder som hagl”.

Alle vi sportsfreaks, hvad enten vi bor i Halsnæs eller andre dejlige steder, ser frem til sol og sommer og en masse spændende EM-kampe.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?