27. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fartvisere mangler stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fartvisere mangler stadig
Debat Halsnæs - 23. november 2020 kl. 18:47
Af Nis Rasmussen, St. Karlsmindevej, Hundested

For nogle år siden besluttede byrådet i Halsnæs Kommune at fjerne en chikane ved den såkaldte Købmandsbakke på St. Karlsmindevej uden for Hundested. Årsagen var angiveligt, at den var blevet påkørt flere gange. Grunden skulle være blænding på grund af lavtstående sol. Hvad gør et handlekraftigt byråd så? Man fjerner da chikanen!!! Selv molboerne ville have været stolte. Den pågældende chikane havde jo en funktion for pokker! Trafikhastigheden var alt for høj.

Som kompensation og et lille plaster på såret lovede daværende borgmester, Steen Hasselriis, at få opsat to stationære fartvisere på strækningen. Det var der ikke råd til, viste det sig, men vi fik så mobile fartvisere i stedet. Godt nok. Troede vi.

I sommer blev disse fartvisere så fjernet. Stik imod aftalen. De skulle stå der, indtil andre farthæmmende tiltag var iværksat. En forespørgsel til Trafik og Vej gav en noget mudret forklaring om, at de nok var blevet flyttet til et andet sted. Jo, tak! Vi troede jo heller ikke, at de var smidt i havnen.

Efterfølgende har vi haft en del kontakt med trafikmedarbejdere fra kommunen. Dels mail, dels et møde på Åvangen 2.
Vi er igen og igen blevet lovet fartvisere, men bortset fra en enkelt gang altid ledsaget af de sædvanlige formuleringer som: det er jo ikke så ,
enkelt, ting tager jo tid, vi må jo også se på prisen, og i øjeblikket fattes kommunen penge. Det sædvanlige mundsvejr, som vi ikke kan bruge til noget som helst. Få sat vores fartvisere på plads! Nu!

Og imens fortsætter trafikken med at drøne derudaf. Hastigheden er steget markant, efter at fartviserne er væk. Men al den udenomssnak er unødvendig. Vi har gentagne gange gjort netop dette argument gældende, men svaret blæser åbenbart i vinden.
Få så sat de fartvisere tilbage på plads. Nu! Vores fartvisere!
Ellers har vi at gøre med et regelret løftebrud!

På vegne af "Initiativgruppen for sikker trafik på St. Karlsmindevej",
Nis Rasmussen

REPLIK FRA UDVALGSFORMAND

Kære Nis Rasmussen og Initiativgruppen for trafiksikkerhed på St. Karlsmindevej:

Jeg kan ikke svare for de løfter, som du mener at den tidligere borgmester har udstukket, og svaret på hvorfor man i sin tid fjernede en chikane på vejstykket, må også komme fra den tidligere borgmester selv.

Jeg kan dog fortælle, at vi i Udvalget for Miljø og Plan d. 2. december, behandler en stor Trafik- og infrastrukturstrategi - en samlet plan for de næste 4 år, for hvordan vi skal prioritere de (i min optik, desværre få) midler, vi har til trafiksikkerhed. Formålet er at gøre det synligt hvordan vi politisk prioriterer vores indsatser. Jeg forstår godt jeres bekymringer, St. Karlsmindevej er en vigtig trafikal forbindelse og særligt for bløde trafikanter er den træls - mange steder ikke engang er en rabat man kan træde tilside i, når der kommer biler. Jeg ved også at St. Karlsmindevej står på den lange liste over ønskede projekter.

Venlig hilsen
Anja Rosengreen, Udvalgsformand for Miljø og Plan
Viceborgmester

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?