23. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et billigt trick

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et billigt trick
Debat Halsnæs - 02. marts 2019 kl. 05:51
Af Lisbet Møller, Hundested
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det, der helst ikke skulle ske i kølvandet på debatten om de kritisable forhold på plejecenter Arresøparken, skete desværre alligevel i dagens læserbrev fra Venstremedlemmet i byrådet, Sune Raunkjær.

Plejecentrene i Halsnæs fungerede langt fra optimalt for et års tid siden, da Venstre havde borgmesterposten. At lægge skylden på det nuværende flertal er et billigt trick, som han egentlig burde holde sig for god til.

Sandheden er, at et flertal i folketinget har bestemt hvor mange penge hver enkelt kommune må bruge til service. Og de har bestemt, at en overskridelse af dette beløb straffes med store bøder som kommunen skal betale til staten, (den såkaldte budgetlov) det tvinger kommunerne til en urimelig tilbageholdenhed.

Samtidig har vi en udligningslov der skal fordele pengene mellem de rige og fattige kommuner så man sikrer et nogenlunde ens serviceniveau. Der er enighed i folketinget om, at det ikke fungerer. Men der er ikke enighed om, hvordan det skal løses. Og det går i overvældende grad ud over fattige kommuner som Halsnæs.

Gang på gang henviser forskellige ministre til, at det er kommunernes ansvar, at velfærden fungerer. Og gang på gang sender de kritik af de sociale forhold videre til kommunerne. De udsulter de fattige kommuner samtidig med, at de giver dem ansvaret for ikke at sikre de svage borgere.

Lad os bruge vores fælles kræfter på at få et flertalt i folketinget til at opføre sig anstændigt over for kommunerne i stedet for at slås med hinanden. Det ville være meget mere konstruktivt.