15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten imod havn i Liseleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten imod havn i Liseleje
Debat Halsnæs - 01. august 2020 kl. 10:16
Af Vera Hansen, bestyrelsesmedlem Enhedslisten Halsnæs

Enhedslisten går, nu som tidligere, ikke ind for en havn i Liseleje.

Etableringen af en havn vil ødelægge et i forvejen sårbart vandmiljø langs nordkysten, og en havn vil ødelægge den smukke og meget unikke natur i Liseleje og den helt særlige kultur i den gamle badeby.

Der er i forvejen trængsel om sommeren, og biler og bådtrailere vil kun gøre det værre. Der er simpelt hen ikke plads.

Forestil jer hvilket rod, støv og støj der vil blive i perioden hvor havnen anlægges. Og den tunge trafik til og fra havnen under anlæggelsen og vedligeholdelsen bagefter.

Bådene skal have et sted at ligge om vinteren, og bliver det på parkeringspladsen i nærheden, vil der køre store transportkraner og lastbiler frem og tilbage. Det vil kræve yderligere fundering af vejene - måske inddragelse af de fredede områder langs vandet.

Når bådene er i vandet skal der være mulighed for huse eller hytter til opbevaring af materiel - hvor skal det i givet fald ligge?

Og når turisterne anløber havnen skal de have mulighed for at få et bad, få vaske tøj, købe en is eller en øl og blive orienteret om området og dets seværdigheder. De servicebygninger skal bygges - hvor?

Det handler ikke bare om, at nogle små hyggelige både skal ha' plads i vandet, men også motorsejlere, vandscootere og måske store sejlbåde. Det fører en masse med sig.

Lad os være glade for de tre gamle og velintegrerede havne vi har i kommunen. De er opstået som en naturlig del af miljøet og ligger i læ for vind og vejr. Det må være nok.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?