4. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Discgolf - Venstre har allerede givet en flot gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Discgolf - Venstre har allerede givet en flot gave
Debat Halsnæs - 27. januar 2020 kl. 15:08
Af Lasse Brandt Petersen, Carlsvej 2, Frederiksværk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hr. Frederik Germann udtrykker i Frederiksborg Amts Avis d. 21'ende januar at være "rystet" over et flertal stemte imod Venstres støtte helt store udvidelse af Discgolf banen i Arresødal skov. Det kan måske godt blive et hårdt liv i politik hvis man bliver "rystet" hver gang man ikke lige får sin vilje, -og det er naturligvis sagt med et smil på læben. Skulle man endelig finde noget at blive rystet over i denne sag, kunne det passende være de personlige interesser der driver en politisk beslutning og udtalelser uden underbyggende substans eller fakta.

Med Venstre i spidsen vedtog folketinget i 2016 Naturpakken, der som hovedformål har at klassificere områder til Urørt skov og åbne den for borgerne ved ikke invasive tiltag, heriblandt altså Arresødal skov. Dette vil sikre at nutidige og fremtidige generationer kan opleve enestående unik natur. Det faktisk en utrolig flot gave og et stykke gedigent politisk håndværk Venstre gav Danmark, Halsnæs og vores turister. Det er denne gave Hr. Frederik Germann er ved at undergrave, når han foreslår oprettelsen af et så stort anlæg, samt ideen om at trække internationale turneringer gennem fredet natur.

For at få det helt på det rene, er jeg på vegne af en borgergruppe, overhovedet ikke modstander af en større discgolf bane i Halsnæs. Pointen er blot at den ikke bør placeres i fredet og urørt skov. Det vil altså dermed ikke være nogen fare for de af Hr Frederik Germann lovede gevinster for forretningslivet ikke kan indfries. Omvendt kan man resonere at det friluftsliv Halsnæs i dag tiltrækker, i fremtiden vil gå langt uden om vores kommune, hvis naturen "opdateres" med plastik græs og galvaniseret jern.

Der er i dag et meget begrænset antal brugere af den eksisterende bane. Der er ved daglig observation i gennemsnit ca. 5 unikke brugere på en uge, hvilket blegner i antal til de brugere der anvender skoven til andre formål. Dermed falder argumentationen om at lokke borgerne ud i naturen fra hinanden, for de er her allerede, måske endda flertallet ønsker at nyde den uden at der oprettes anlæg i den?

Det er desværre også en skævvridning at holde Naturstyrelsen ansvarlig for at anlægget ikke har nogen konsekvens. Naturstyrelsen er her blot lodsejer, og selvom "Natur" indgår i navnet, har styrelsen altså ikke en forpligtelse grundigt at vurdere for den potentielle ødelæggelse som anlægget medfører. Jeg har forespurgt Naturstyrelsen om det eksisterende anlæg, og ikke engang her har man nogen konsekvensanalyse, eller evidens for at anlægget ikke er skadeligt.

Hr. Frederik Germann og Halsnæs idrætsråd har naturligvis fået muligheden for at uddybe deres udtalelser der her er henført til. Ingen af parterne er dog vendt tilbage.

På torsdag er Discgolf på programmet i Halsnæs byråd. Jeg håber at vores politikere tager et ansvar og ikke sender Sorteper videre. Lad os vise rettidig omhu, få sagerne ordentligt belyst og finde løsninger der gør alle parter til vindere.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?