26. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er nu fremtiden skabes af os alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er nu fremtiden skabes af os alle
Debat Halsnæs - 13. november 2018 kl. 11:54
Af Peer Pedersen, Baggersvej 43, Frederiksværk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalbanerne i vores lokalområde, Nordsjælland, kører med et Alstoms Coradia Lint tog, toget er et dieseldrevet tog, men udviklingen går stærkt, nu fås en ny udvikling af samme tog, Alstoms Coradia iLint, et Brinttog der kun udvikler damp og kondenseret vand og derfor ikke forurener.

Brint omdannes til elektricitet så toget bliver et el-tog uden køreledning, et fantastisk alternativ til vore lokalbaner. Toget er afprøvet og sat i drift i Tyskland, hvor toget også er udviklet og bygget af en af Europas førende togproducenter.

Et dobbelt spor, på HFHJ strækningen fra Hundested, med stop på den planlagte nye Favrholm station ved S-banen, samt et tog af denne type vil kunne gøre det mere miljøvenligt og hurtigere for både pendlerne, de øvrige togrejsende og naboerne til jernbanen, samtidig med at antallet af tog kan øges kraftigt.

At indføre dobbeltspor, så tog kan køre uhindret, på eget spor, i begge køreretninger, vil betyde at der kan etableres tættere toggang, for eksempel 10 minutters drift, og ved køb af et brint-tog vil både støj og miljø-forurening samtidig blive mindre.

Togene vi kører med i dag er ikke nedslidte, de vil derfor med fordel kunne sættes ind på strækninger hvor togenes diesel motorer ikke forurener så meget, på grund af færre afgange og længere imellem stationerne.