12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor nej til Nordmoleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor nej til Nordmoleplan
Debat Halsnæs - 03. maj 2020 kl. 10:06
Af Timo Jattu,
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formand Det Miljø & Radikale Parti

Hvorfor sige nej til et boligprojekt på Nordmolen på Hundested havn? Boligprojekter har efterladt mennesketomme havnefronter, overalt i Danmark, og udlandet, det ønsker vi ikke. Boligerne kan benyttes som sommerhuse af den første ejer, eller udlejes, jævnfør lovgivningen. Der er ingen bopælspligt før ejeren har flyttet sin adresse til Nordmolen, og derfor kan samtlige boliger stå tomme år efter år.

De meget benyttede parkeringsmuligheder på Nordmolen fjernes, og der er ikke engang nok p-pladser i boligprojektet til evt. beboere. Hertil kommer behovet for de pladser der jævnfør Hundested Havn I/S, skal bruges af evt. erhverv på Nordmolen. Du kan derfor ikke køre ned på Nordmolen og parkere, der er simpelthen ikke plads til dig, eller mange andre besøgende til Nordmolen eller den meget brugte badestrand Trekanten. Selv de parkeringspladser som findes ved, selv p-pladsen ved Amtsvejen, bliver der lagt beslag på jævnfør henvisningen i boligprojektet.

De skygger som boligprojektet danner har jeg beregnet, og de viser voldsomme skygger på Trekanten, året rundt. Det stemmer også med kommunens bekræftigelse af at der vil være skygger op området Nord, Nordøst og Nordvest for boligprojektet, alligevel siger Hundested havn I/S, at det ikke vil påvirke trekanten/området. Områderne mellem bygningerne er tænkt som privat område, det fortalte arkitekten, under havnens infomøde, hvilket er i stærk kontrast til Havnens udmelding om offentlig adgang. Hvor lang tid går der før vi ser "privat område" skiltningen som så mange andre steder?

Boligerne bliver mindst 12,8 meter høje, ikke de 12 meter som Hundested Havn I/S gentagende gange nævner, når de "glemmer" at de hæver jordniveauet med 80 centimeter (kote 2.8). Der bliver formodentlig vil bygget med kote 3.0, men så vil Hundested Havn I/S skære 20 cm af projektet, kan vi tro på det? Er det i virkeligheden 13 meter eller mere?

Den grønne hal er 8,5 meter høj, og ikke 10 meter høj, som Hundested Havn I/S fastslog under havnens infomøde, hvilket jeg efterfølgende er blevet bekendt med er blevet fastslået i 2008. Det er en forskel på 1,5 meter, hvordan kan man glemme det?

4,3 meter er højdeforskellen, eller rettere over 50% højere end den grønne hal på Nordmolen. Det er et voldsomt og ødelæggende projekt for Hundested of Halsnæs. Det er absolut ikke tale om et par bygninger, lidt højere end hallen, som Hundested Havn I/S fremstiller projektet.

Det må være klart at dette projekt, kun tjener formålet at skabe en økonomisk gevinst, som kun kommer de 90 interessenter i Hundested Havns I/S til gode. Et I/S kan jo når som helst ændre vedtægter, og udbetale gevinsten til interessenterne, hvorfor ellers lukke et så vigtigt åndehul i Halsnæs?

Der har været mange rygter om at medlemmer i byrådet var, måske er inhabile under salget/afstemninger, og på trods af flere har forsøgt at få agtindsigt i ejerskabet af Hundested Havns I/S, bliver alle nægtet oplysninger som, for længst kunne have afklaret spørgsmålet om inhabilitet. Derfor kan vi ikke antage at der har været tale om et lovligt salg. Vi ved medlemmer Hundested Havns I/S bestyrelse/Interessenter har en meget stærk tilknytning til de partier som stemte for salget, enkelte har rent faktisk stillet op for disse partier, så vidt jeg er orienteret. Hvorfor må vi ikke få afklaret om der var inhabilitet? I øvrigt er Hundested Havn I/S en af de eneste havne i Danmark, hvis ikke den eneste, hvor man ikke kan få nogle oplysninger om ejerskabet.

Hvor er vi på vej hen, hvis man må sælge en grund eller andet til reelt ukendte personer, uden af undersøge om nogle af dem der tager beslutningen har ben i begge lejre? Er det ikke vigtigt at beskytte de få åndehuller som borgerne har?

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?