16. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der bliver ikke taget 1,8 mio. fra de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ikke taget 1,8 mio. fra de ældre
Debat Halsnæs - 02. oktober 2017 kl. 13:48
Af Lisbeth Rindom, direktør i Halsnæs Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under overskriften »Tager 1,8 mio. kr. fra de ældre« skriver Frederiksborg Amts Avis, at Halsnæs Kommune påtænker at tage penge fra ældreområdet for at undgå en overskridelse af den såkaldte servicedriftsramme. Imidlertid er det ikke en helt korrekt beskrivelse, og det skyldes bl.a. sagsfremstillingen, som avisen har taget udgangspunkt i, desværre ikke er helt præcis. Så vinklen skal bestemt ikke lægge Frederiksborg Amtsavis til last.

Det er helt korrekt, at vi for at undgå en overskridelse af servicedriftsrammen har kigget nærmere på, om der er områder, hvor vi kan holde igen på forbruget. Men i forhold til ældreområdet er det en meget væsentlig pointe, at det ikke handler om, at vi aktivt tager midler fra området, som forringer serviceniveauet. En del af de 1,8 mio. kr. handler således om uforbrugte lønkroner, fordi stillinger, der har været slået op, enten ikke har kunnet besættes eller først er blevet senere besat end forudsat.

Dette er naturligvis ærgerligt, men det skyldes en generel mangel på sygeplejersker og andet fagpersonale. Derfor arbejder vi fortsat aktivt på at få stillingerne besat. Derudover er der et beløb, der vedrører inventar, og hvor vi flytter indkøbet fra sidst i 2017 til først i 2018. Endelig drejer det sig om nogle teknikaliteter - f.eks. afsatte midler til kurser, der allerede har været afholdt i 2016 og afsatte midler til en stjålet bus, som siden er blevet fundet. Endelig vil jeg fremhæve, at Udvalget for Ældre og Handicappede på mødet specifikt besluttede, at anvende ekstra midler til vikarer, ligesom de understregede vigtigheden af så vidt muligt at få besat sygeplejerskestillingerne så hurtigt som muligt. Så alt i alt har sagen meget begrænsede konsekvenser for ældreområdet.