2. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Whistleblower-ordning og borgerrådgiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Whistleblower-ordning og borgerrådgiver
Debat Halsnæs - 23. februar 2021 kl. 10:42
Af Af Peter Nørris Dalsgaard, byrådskandidat KV21 & Kim Jensen, spidskandidat KV21

I det Konservative Folkeparti i Halsnæs hilser vi forslaget om etablering af en borgerrådgiver og whistleblower-ordning fra de Radikale i Halsnæs velkomment.

Selvfølgelig skal vi i Halsnæs være på forkant med, at der skal implementeres et EU-direktiv om etablering af whistleblower-ordning i Halsnæs kommune.

Det er korrekt, at dette skal være iværksat senest den 17. december 2021, dog skal vi bemærke at Justitsministeren i et svar til Folketingets Finansudvalg den 18.december 2020 meddelte, at Regeringen agter at fremsætte forslag til lov om beskyttelse af Whistleblower i indeværende folketingsår og det tyder så på, at detaljerne om hvordan det skal gribes an således ikke er helt på plads. Det formodes at det sker inden Folketinget går på sommerferie i år.

Vi Konservative er således for, at når loven er på plads, så bør byrådet se på hvordan dette kan etableres i Halsnæs kommune. Vi forslår at ansvaret for ordningen fremadrettet kommer til at ligge i Koncernsekretariatet hos kommunaldirektøren.

Den pågældende medarbejder som evt. skal ansættes for at kunne behandle og varetage den rolle skal også have ansvaret som Halsnæs kommunes borgerrådgiver. Formålet med Halsnæs kommunes borgerrådgiverfunktion er at bidrage til at forbedre kommunens dialog med borgerne og sagsgangen i forbindelse med klager. Borgerrådgiveren skal endvidere bidrage til sikring af borgerens retssikkerhed i forbindelse med kommunens sagsbehandling og den faktiske forvaltningsvirksomhed.

Hvis der ikke er arbejde nok til en medarbejder med disse ansvarsområder, så bør vi jo være ret tilfredse med det, så tyder det jo på at kommunen gør sit arbejde godt og der ikke er sager, som påkalder sig opmærksomhed i retning af forhold som kommer ind under den påtænkte whistleblower ordning og det vil da glæde os.

Vedkommende som får ansvaret kan så omplaceres i administrationen og tilpasse sin arbejdstid til det faktiske behov vedr. whistleblowerordning samt borgerrådgivning.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?