31. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi skal bevare Frederiksværk Gymnasium & HF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi skal bevare Frederiksværk Gymnasium & HF
Debat Halsnæs - 14. juni 2021 kl. 08:56
Af Af Rasmus Stoklund, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet

Der er brug for handling, hvis Frederiksværk Gymnasium & HF og andre uddannelsesinstitutioner uden for de større byer også skal eksistere i fremtiden. En fremskrivning fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at taxametertilskuddet til Frederiksværk Gymnasium & HF vil være faldet med 23 pct. i 2030 sammenlignet med 2018. Der bliver færre og færre unge, og da gymnasiernes budgetter afhænger af antallet af elever, var flere gymnasier i risiko for at måtte dreje nøglen om – med tiden potentielt også i Halsnæs kommune.

Det vil have store konsekvenser, og vi skal gøre alt for at forhindre, at det sker. Hvis lokale uddannelsessteder lukker, vil færre tage en uddannelse, og vi har brug for netop det modsatte: At flere uddanner sig. Samtidig har uddannelsesinstitutionerne stor betydning for lokalområdet. Man bosætter sig ikke steder, hvor de unge ikke kan uddanne sig, og det er problematisk, når lokale virksomheder ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft.

Centralisering er ikke en naturlov, og vi skal passe godt på vores lokale livsnerver. Derfor er jeg også glad for den aftale som et bredt flertal i Folketinget kunne præsentere i den forgangne uge. Aftalen sikrer at vi i storbyerne får mere blandede gymnasier, så integrationen lykkes bedre. Og uden for de større byer sikrer vi elevgrundlaget og et taxametersystem som tilgodeser gymnasier i områder, hvor der de kommende år bliver færre unge.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?