23. september 2021
Peter Nørris Dalsgaard og Konservative vil ikke agere stemmekvæg for Venstre, men har i stedet indgået teknisk valgforbund med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre
Peter Nørris Dalsgaard og Konservative vil ikke agere stemmekvæg for Venstre, men har i stedet indgået teknisk valgforbund med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi er ikke Venstres stemmekvæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi er ikke Venstres stemmekvæg
Debat Halsnæs - 19. august 2021 kl. 12:49
Af Peter Nørris Dalsgaard, formand og byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Halsnæs

Venstre har flere gange offentligt kritiseret Konservative i Halsnæs for proaktivt politisk arbejde denne sommer omkring vores etablering af et borgerligt valgforbund. Jeg forstår frustrationen over, at der er andre dyr på savannen i Halsnæs, som vil være med i kampen om pladserne ved bordet, men det er ikke en konservativ opgave at agere en form for stemmekvæg, så Venstre kan bevare sine mandater i byrådet.

Som vi ser det, er det ofte til ulempe for de mindre partier at indgå i et valgforbund med et stort parti. Lad os se lidt på fakta fra KV17.

Venstre fik, som daværende borgmesterparti, seks mandater og Dansk Folkeparti fik to mandater. Dansk Folkeparti var i valgforbund med Venstre. DF skulle bruge 35 procenter flere stemmer end Venstre for ét mandat og 40 procent flere stemmer end Socialdemokratiet for 1 mandat. Altså må læren være, at store partier i Halsnæs altid får mest ud af at indgå valgforbund med de mindre partier. Hvis de samme mindre partier så går tilbage, og de store går frem, så bliver det jo mere synligt, så der er jo ikke noget mærkeligt i, at både DF, Konservative og De Radikale tænker, det må kunne gøres bedre, og vi må forsøge en anden strategi til KV21 for at forbedre mulighederne for politisk succes.

Vi brugte en masse tid i sommerferien til at analysere og forhandle med de to andre partier om en skriftlig aftale om et teknisk valgforbund.

I januar 2020 sagde vi nej tak til Venstres forespørgsel om et stort valgforbund, og i januar 2021 gentog vi det. Vi forklarede, at vi ville se på, hvilke andre muligheder der var. Det kan derfor ikke komme som den store overraskelse, at det så endte op med et borgerligt valgforbund uden Venstre, efter vi havde analyseret fakta og holdt møder for på den måde, at se hvilke muligheder der var for at udarbejde et borgerligt valgforbund uden dominans af et stort parti.

Konservative vil samarbejde bredt før valget, og hvis vi kommer i byrådet med et mandat, så er vi klar til at samarbejde med alle..

Stemmer du til kommunalvalget i år?