25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Undren over hvordan puljemidler er fordelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Undren over hvordan puljemidler er fordelt
Debat Halsnæs - 28. august 2021 kl. 11:38
Af Leif Nielsen, Grundlægger af Europeran Art Museum, Arresødalvej 4, Frederiksværk

Visionspuljen understøtter nye initiativer, projekter og koncepter, som er med til at levendegøre kommunens Vision 2030 og gøre Halsnæs til et attraktivt sted at bo og besøge.

Herunder ses hvordan midlerne i visionspuljen er i år fordelt blandt følgende projekter:

Taste & Run arrangement (50.000 kr.)

Halsnæs Fiskemesterskab 2021 (30.000 kr.)

FRIspisning; Mad, Fællesskab og lokal branding af Halsnæs' mange attraktioner (118.000 kr.)

Danmark under overfladen - livet i og omkring Isefjorden (30.000 kr.)

Halsnæs kunst erhverv partnerskab (50.000 kr.)

Halsnæs - Kulturligvis! Tema:" ... af rette støbning" (180.000 kr.)

Jazznæs - en jazzfestival på tværs af hele Halsnæs (100.000 kr.)

Informationstavle om Lynæs I-skibet og Skuldevig (49.000 kr.)

Nu er de økonomiske skattekroner fra Visionspuljen fordelt af Udvalgsformand for Kultur, Idræt og Demokrati, Helle Vibeke Lunderød(S), og man må undres over den prioritering. Den største pose penge på 180.000 kr. går til: "Halsnæs - Kulturligvis".

Projektet er igangsat og styres af en enkelt person Helga Jensen. Hun er en meget kreativ person og har også flere gange vist sig som initiativtager for forskellige kulturelle projektet. Med alt respekt må jeg alligevel undres over, at man som socialdemokratisk politiker tildeler en enkel person det største beløb fra Visionspuljen. 180.000 kr. er da mange penge til et projekt med en så kort tidshorisont.

Jeg er vidende om, at foreningen Halsnæs Kunstmuseum søgte 75.000 kr. Men intet fik - intet.

En forening af ildsjæle, der brænder for at formidle vores fælle kulturarv gennem udstillinger og fortællinger om kunst og kunstnerne tilknyttet til Halsnæs. Hvad kunne de ikke have gjort for de penge, til glæde for såvel turisterne som de fastboende og over en periode på mere end et år. En forening med et tilgængeligt regnskab, man kan bare melde sig ind. Herefter får man adgang til og kan stille spørgsmål til regnskabet, ganske problemfrit. Hvordan ser det ud med gennemsigtigheden og tilgængeligheden omkring økonomien i projektet "Halsnæs - Kulturligvis"?

Hvor mange af de 180.000 kr. går til ren administration? Bliver det muligt for offentligheden at se et regnskab når eventen er overstået? Vil det kunne tiltrække turister og dermed generere synlighed og økonomi?

At projektet tilmed mangler deltager/kunstnere, gør det ikke bedre. Her i avisen, på Facebook og via private e-mail opfordres mulige deltager til at melde sig. Måske er ideen, med de to weekender, ude på den forladte Bøgebjerggård ikke 180.000 kr. værd. Nu skal Helga Jensen lige sætte et korps af frivillige i gang med en del praktisk arbejde før det sydende og boblende kulturshow kan åbne. Det bliver, som borger spændende at se resultatet. Det bliver også spændende at se et offentligt tilgængeligt regnskabet når det hele er overstået. Der må man da kunne forvente.

Stemmer du til kommunalvalget i år?