13. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Træf nu den rigtige beslutning om surfcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Træf nu den rigtige beslutning om surfcenter
Debat Halsnæs - 16. april 2021 kl. 09:09
Af Kim Jensen, Hundested, Byrådskandidat for de Konservative.

I slutningen af denne måned skal byrådet træffe afgørelse om Lynæs Surfcenter skal havde en midlertidig dispensation til opsætning af seks hytter og fem telte.

Som repræsentant for de Konservative vil jeg kraftigt opfordre vores byrådspolitikere til at give denne tilladelse.

Byrådet har givet sig selv mandat til i flere sager at give midlertidige tilladelser, og dette er som ordet siger midlertidig, men tit og ofte virker det ikke som om at ønsker at gøre brug af disse midlertidige tilladelser. Senest så vi at man i sagen vedrørende Hundested havn, som ønskede en midlertidig tilladelse til benyttelse af en butik som faldt udenfor de retningslinjer som var angivet i gældende lokalplan, her afviste politikerne også at give en midlertidig dispensation.

Byrådet ønsker udvikling i kommunen, og man har bla. etableret et erhvervspanel som skal bidrage med udvikling i erhvervslivet, senest har man ansat en konsulent som skal bistå vores erhvervsudvikling, men hvorfor arbejder man så voldsomt med udvikling, hvis man på den anden side gør meget for at stoppe denne udvikling?

Som tilhænger af udvikling og ikke afvikling, ønsker jeg selvfølgelig at byrådet overholder gældende lovgivning, men når man har muligheder for at udstikke midlertidige dispensationer så skal man bestemt give disse mere lempeligt, indtil man har undersøgt sagerne nærmere.
At denne sag i den senest tid har fyldt meget lokalt til stor ærgrelse for Lynæs Surfcenter er dybt beklageligt, sagen kunne være afgjort i udvalget for Miljø og Plan men her valgte formanden for udvalget at undlade at stemme, da hun selv mente, at hun måske var inhabil p.g.a. familietilknytning og som næsten nabo til surfcentret.

Jeg syntes at denne beslutning er meget beklagelig, da man er valgt som lokalpolitiker og valgt til at varetage lokale sager og afgørelser, men når tingene kommer lidt for tæt på, så prøver man selv at erklære sig inhabil. I min optik er man valgt som byrådsmedlem, og så skal man også træffe lokale beslutninger, og disse vil altid være tæt på. Men det er det man er lønnet for som byrådsmedlem.

Som Konservatives repræsentant vil jeg opfordre til at alle byrådsmedlemmer ser på det lokale i denne sag, og ser bort fra principper og partidisciplin og endelig vil give Lynæs Surfcenter deres dispensation.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?