4. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tilskud til at passe egne børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tilskud til at passe egne børn
Debat Halsnæs - 15. juni 2021 kl. 08:34
Af Nanna Høyrup Andersen, pædagog og kandidat for Alternativet til KV21

Kirkebakken 36 B, Hundested

Ifølge en opgørelse over midlerne fordelt til kommunerne i 2020 ifm loven om minimumsnormeringer, har Halsnæs sendt penge retur. Årsagen er, som jeg har forstået det, at det ikke har været muligt at rekruttere til stillingerne. Den problematik står vi som kommune ikke alene med. Den er landsdækkende, og jeg frygter kun, at den bliver større, når flere og flere skal opfylde kravet om minimumsnormeringer, som kommunalt gennemsnit. Og når der er tale om minimumsnormeringer i børnehøjde, så ser situationen endnu værre ud.

Derfor er der behov for at tænke i alternativerne til at løse normerings og rekrutteringskabalen. Og her kan tilbuddet om tilskud til at passe egne børn, være en medvirkende til at lette presset på vores børnehaver og vuggestuer, så det pædagogiske personale vi har, bedre kan favne de børn som er i dagtilbud. Ordningen er ikke indført i Halsnæs kommune. Det mener jeg, vi burde sørge for, at den bliver, så de forældre der måtte ønske at benytte tilbuddet, bliver en del af løsningen om at sikre de bedste vilkår til de ansatte i vores dagtilbud, som hver dag knokler for at give børnene en dag fuld af omsorg og leg. Og som et ekstra gode, så kan de familier der passer hjemme i en tid, være med til at styrke vores sociale sikkerhedsnet, ved at være mere tilgængelige i hverdagen, og ser de mennesker som har det svært og er ensomme.

Jeg håber, at vi i Halsnæs vil se på styrken i mangfoldige pasningsformer, og at vi kan bidrage til fællesskabet på mange måder, og med indførsel af ordningen om tilskud til pasning af eget barn, at sikre mere trivsel og meningsfuldhed for familier, pædagogisk personale og børn. Det er der god økonomi i.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?