4. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tak for hjælpen i en svær tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tak for hjælpen i en svær tid
Debat Halsnæs - 01. juli 2021 kl. 08:03
Af Poul Ringsted, Kattegat Strandhave 17, Hundested

I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme, digter H.C. Andersen. Jeg har altid været glad for at bo i Danmark, men i denne stund er jeg lykkelig for det.

Min elskede kvinde gennem nogleogtres år har sagt farvel. Nogle ubehagelige diagnoser gjorde gennem flere år livet besværligt for hende, men den sidste diagnose – lungecancer – var afgørende. Jeg tror, at hendes krop sagde til sig selv, at nu var det nok, det ville den ikke være med til.

Over et par måneder blev min kvinde stedse svagere; de sidste tre uger forlod hun ikke sin seng, men om end skrøbelig var hun ved bevidsthed og kunne kommunikere med sin familie. Hun gik ind i sig selv det sidste døgn og udåndede. Jeg holdt hendes hånd og lukkede hendes øjne.

I hele denne proces har sundsvæsnet været med os. Det være sig Lægehuset, Hospice, Visitationen og ikke mindst Hjemmeplejen og Hjemmesygeplejen. Især har hjemmeplejerne og hjemmesygeplejerskerne været mageløse.

I har snakket, I har grinet, I har lavet sjov, I har været alvorlige og i det hele taget ladet som om, alt var i den skønneste orden. Jeres faglighed, empati, menneskelighed og menneskekærlighed har bevirket, at dette forløb fra begyndelse til slutning blev overmåde smukt og værdigt.
En af jer hjemmeplejere sagde i dag, da jeg tilfældigt mødte dig på gaden: ”Ja, vi gav din kone halvfems procent af omsorgen, for så var der nemlig lige ti procent opmærksomhed eller omsorg tilbage til dig, Poul. Du skulle jo også kunne fungere.”

Det var rørende. Mine ord kan ikke formes, så de udtrykker den dybe taknemmelighed, min familie og jeg føler for jeres enestående indsats.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?