6. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: St. Karlsmindevej bliver ikke syltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: St. Karlsmindevej bliver ikke syltet
Debat Halsnæs - 15. februar 2021 kl. 14:51
Af Borgmester Steffen Jensen (S)

Nis Rasmussen kritiserer i et læserbrev, at der ikke er sket noget i forhold til at gøre St. Karlsmindevej mere trafiksikker. Jeg vil gerne uddybe hvorfor. I 2017 besluttede et flertal i Byrådet en løsning, hvor der med mellemrum opstilles fartmålere på strækningen. Denne ordning fungerer stadig.

Vi har i Halsnæs et antal mobile fartmålere, som vi periodevis placerer forskellige steder i kommunen. Hvis vi besluttede, at de permanent skulle stå ved St. Karlsmindevej, ville der være andre områder, som ikke fik gavn af dem. Det kunne man måske forsvare, hvis der var tal, der viste, at St. Karlsmindevej er en "sort plet" på vejkortet. Det er der imidlertid ikke tal, der viser. Hverken når vi ser på trafikken som sådan, uheldsbilledet eller hastighederne. Derfor administreres der fortsat efter den beslutning Byrådet traf i 2017.

Når det så er sagt, arbejder vi løbende med at forbedre trafiksikkerheden. Der er for nylig vedtaget en strategi for trafik og infrastruktur, og i forlængelse heraf arbejder vi nu med en handleplan med konkrete initiativer i forhold til trafiksikkerheden. Heri indgår også overvejelser om at gøre yderligere i forhold til fartdæmpende foranstaltninger ved St. Karlsmindevej. Det kan f.eks. være, at man gøre noget ved selve vejens udformning og antallet af fartdæmpende foranstaltninger. Det er min forventning, at vi løbet af foråret kommer til at tage stilling til, hvilke initiativer der skal prioriteres.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?