4. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Spisesteder udkonkurreres af skattekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Spisesteder udkonkurreres af skattekroner
Debat Halsnæs - 23. juni 2021 kl. 17:57
Af Peter Nørris Dalsgaard, formand, Det Konservative Folkeparti i Halsnæs. Af formand.

Her kommer en lille historie fra caféverdenen som bløder medarbejdere til Covid-19 assistance, podere.

En af vores kunder igennem mere end 20 år, en kendt café i København med 40 år på bagen fortalte mig forleden dag om konsekvenserne af, at de har svært ved at fastholde og nyansætte køkkenpersonale, herunder en ny kok som følge af de høje lønninger, der tilbydes podere i Region Hovedstadens regi.

De mistede en god medarbejder til en stilling som poder på Bornholm, den pågældende bliver nu aflønnet med 70.000 kr. om måneden, bor på arbejdsgiverbetalt hotelværelse og får lige 300 kroner om dagen i tilskud til mad.

Konsekvensen er nu, at de lukker caféen om søndagen indtil videre.
Før Corona fik de 200 ansøgere til ledige jobs, og nu får de 20, når de så kontakter folk for at indkalde til jobsamtale, så tager folk ikke telefonen, eller de har lige fået job et andet sted.

Café og restaurationer udkonkurreres af skattekroner i forhold til personalelønninger, og det skaber mangel på arbejdskraft. Samfundet bruger millioner af kroner hver dag på at pode, på trods af, at snart 3 mio. borgere er vaccineret og relativt få nysmittes med corona hver dag, på trods af den store genåbning og ikke nok med det, så er der i skrivende stund (20. juni) kun 80 borgere indlagt på vores hospitaler.
Pandemien må vel siges at være overstået.

En god gammel traver - pengene fosser ud af kassen, få nu stoppet det store hul i statskassen, og lad os snart få normale tilstande tilbage.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?