19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Samlet udvalg bag visionspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Samlet udvalg bag visionspulje
Debat Halsnæs - 21. september 2021 kl. 12:40
Af Helle Lunderød (S), Fmd. Udvalget for Kultur, Idræt, Demokrati

I et debatindlæg undrer Leif Nielsen sig over den måde puljemidlerne i Visionspuljen i 2021 blev fordelt på.

Indledningsvis er det vigtigt for mig at svare, at jeg glæder mig over, at vi i Halsnæs Kommune har valgt at have frie midler til at understøtte aktiviteter og projekter, der kan gøre Halsnæs til et inspirerende og aktivt sted at bo og besøge. Aktiviteten skal understøtte Vision 2030, udvikle og skabe oplevelser, og gerne søsætte spændende og vedkommende fyrtårnsprojekter.

Vi ser gerne både de mindre projekter men også meget gerne store projekter med tværgående samarbejder, gerne nyt der skaber fundament for yderligere udvikling.

I 2021 var der 607.000 til rådighed, der var 25 ansøgninger for tilsammen 2.3 mio. Derfor var det slet ikke muligt for udvalget at imødekomme de mange ansøgninger, men de er et udtryk for at vi har ildsjæle og foreninger som brænder for at skabe oplevelser for fællesskabet, det er en stor styrke.

Leif Nielsen skriver i sit indlæg, at jeg som udvalgsformand har fordelt midlerne. Den store fornøjelse ved at se og arbejde med de mange gode ansøgninger deler jeg heldigvis med et samlet udvalg. Vi arbejder omhyggeligt med ansøgninger og drøfter det godt igennem. Det har i de mange år puljen har eksisteret altid være et samlet og enigt UKID, som har besluttet fordelingen af penge. Det er det eneste rigtige og det glæder mig at vi kan gøre det i fællesskab.

Så de økonomiske skattekroner fordeles på baggrund af gode drøftelser og fuld enighed af Udvalget for Kultur, Idræt, Demokrati.

Alle ansøgninger lever på hver sin måde op til de krav, der stilles for at kunne sende en ansøgning. Der er regler for hvordan ansøgningen oplyses, med budget og fordeling af midler, og endelig er der regler for hvordan der afrapporteres. Jeg skal bare opfordre Leif Nielsen til at kigge på Halsnæs Kommunes hjemmeside om Visionspuljen, og/ eller på referatet fra vores udvalgsmøde den 14. april 2021, hvor Visionspuljen blev fordelt. Her kan ansøgningerne læses, og man kan se at den konkrete ansøgning som Leif Nielsen stiller forskellige spørgsmålstegn ved. De to steder giver svar på Leif Nielsen konkrete spørgsmål.

Alle der fik støtte har siden april måned været i gang med at folde deres projekter ud til stor glæde for mange. Jeg har haft den store fornøjelse at besøge mange af deres events allerede, og andre har vi til gode ind i efteråret.

Rejser du til udlandet i år?