6. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Profit på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Profit på havnen
Debat Halsnæs - 04. maj 2021 kl. 09:37
Af Mogens Nørgaard Olesen, H.P. Christensensvej, Frederiksværk

I denne tid tales der meget om borgernes frihed, som er blevet beskåret af restriktioner, men nu hvor de bliver ophævet gradvist, kan man da finde på nogle nye, så livet fortsat er rimeligt surt. Det er sket på havnen i Hundested. Port of Hundested står det på skiltet, så man tror, det er en filial af Long Beach. Men det er det ikke. Her er ingen Mærsk-både, og her er ikke plads til Queen Mary. Det er derimod indkørslen til det nye betalingsområde, hvor parkering skal koste penge.

Interessant nok. For få måneder siden solgte Hundested havn Nordmolen til kommunen for 17,5 millioner kroner, så helt fattig er man næppe. Der er penge nok til lidt asfalt. Og Nordmolen er nu kommunens, men alligevel vil havnen opkræve parkeringspenge på deres tidligere ejendom. Det er godt set. Det er, hvad man kalder en totalløsning af de mere avancerede. De er altså så innovative derude på Halsnæs.

Bare for at tage en dukkert ved ”Trekanten” skal man betale til havnen, og hvis man skal købe lidt i alle de små forretninger eller spise på en havnerestaurant, skal man betale til havnen. Vil man give børnene en gyngetur på legepladsen eller en lækker is på Vaffelhjørnet, så er det frem med Dankortet og betale til havnen.

Skulle man have lyst til en sejltur med damperen ”Bjørn”, hvor en enkeltbillet koster 200 kroner, så skal man også betale til havnen. Hurra, hvor det går. Man undrer sig over, at profittrangen er så stor, at handelslivet tages som gidsel, når en familie kommer og vil have en oplevelse i Hundested. Sjovt skal det i hvert fald ikke være! Men folk plejer jo at dukke nakken, så det skal nok gå, tænkes der.

Der er kun to løsninger på dette problem. Enten opgives parkeringsafgifterne i Hundested havn – og det er selvfølgelig helt utænkeligt, eller også holder man sig væk fra Hundested. For man er åbenbart ikke længere velkommen. Surt skal det være.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?