17. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Prisen på menneskeliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Prisen på menneskeliv
Debat Halsnæs - 01. marts 2021 kl. 13:54
Af Mogens Nørgaard Olesen, H.P. Christensensvej, Frederiksværk

 
Hr. Ole Beck fra Torup har igen fremsat nogle påstande vedrørende bilister og cykelstier, som ikke kan stå uimodsagt. Jeg skal derfor tillade mig at fremdrage nogle enkelte emner, som forhåbentlig kan klargøre sagerne, og skabe en mere kvalificeret debat.

  1. Hr. Ole Beck hævder, at jeg skulle være en ihærdig bilist. Det er helt nyt for mig. Men tak for oplysningen.
  2. Hr. Ole Beck hævder, at jeg betegner ”det nye delevejssystem” som livsfarligt. Men hvad mener han? Det er helt uklart. 2-1 veje er et ”delevejssystem”, for hvilket, der gælder visse regler. Overholdes disse regler, dels af myndighederne, dels af alle trafikanter – både bløde og hårde – så burde 2-1 veje være sikre nok. Den slags veje er med en vis succes etableret mange steder, men reglerne skal overholdes, når de etableres. Dette er en vigtig forudsætning, og her har Halsnæs kommune et problem.
  3. Hvis man skal deles om vejen, så skal det også være muligt alle steder, hvor der er 2-1 veje. Denne forudsætning er desværre ikke opfyldt i Halsnæs kommune. Dette skyldes, at der i strid med gældende regler er opsat pullerter, der er til stor fare for de bløde trafikanter. Den slags er ”tosserier”, og derfor skal de fjernes omgående. Fra afmærkningen til vejkanten skal der være mindst 90 cm. Pga. pullerterne er denne regel ikke opfyldt, og det gør, at visse strækninger er livsfarlige. Folk med barnevogne og folk i kørestole må pludselig ud på vejbanen eller vælte ind på en mark.
  4. Nogle steder, fx på Hågendrupvejen, er cykelbanen nærmest væk, og bløde trafikanter tvinges til at køre eller gå på et løst og ustabilt lag kalkskærver. Her er gældende regler heller ikke overholdt.
  5. På Nyvej er der i cykelbanen opsat pullerter, som klart er livsfarlige, og som slet ikke har noget med biltrafikken at gøre.
  6. Ja, det er sport, når man cykler og går. Man får motion som stavgænger (dem skal der vel også være plads til?) og almindelig fodgænger. Man får motion, når man cykler for fornøjelsens skyld enten på en almindelig cykel eller på en racercykel, og der skal være uhindret plads til disse trafikanter. Derfor kommer den bevilgede 22 mio. kroner i spil her.
  7. Hr. Ole Beck må enten verificere sine beløb til cykelstier og dermed sætte prisen for et menneskeliv her i kommunen og overfor befolkningen fremsætte det statement, at vi her ikke vil betale for sikre veje, men at vi gerne vil bruge penge på ulovlige pullerter og løse kalkskærver. Er det et sådant samfund, hr. Ole Beck ønsker sig? Jeg ønsker mig et samfund, hvor vi alle kan færdes sikkert, og hvor ingen trafikanter a priori lægges for had.

For en god ordens skyld skal jeg gør opmærksom på, at jeg til daglig både er ”blød” og ”hård” trafikant, så jeg kender alle aspekter af vejene her i kommunen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?