19. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Parkering på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Parkering på havnen
Debat Halsnæs - 05. maj 2021 kl. 11:35
Af Thue Lundgaard, byrådsmedlem i Halsnæs for Enhedslisten

Til manges forbløffelse kunne man i sidste uge se en skilteskov rejse sig på havnen i Hundested. På skiltene kan man se, at man nu skal betale for at parkere på havnen i Hundested. Hvad Hundested havn vælger at gøre i forhold til parkering er deres egen sag, men skiltene er også sat op på den del af havnen, som et flertal i byrådet besluttede at tilbagekøbe lige før nytår.

I den tilbagekøbsaftale, som Socialdemokratiet, SF og Venstre alle stemte for, var der indskrevet en klausul om, at Hundested havn kan få lov til at opkræve betaling for parkering på netop det areal.

Altså flertallet har besluttet at give en privat aktør, Hundested havn, mulighed for at tjene penge på de beboere og turister, der ønsker at besøge havnen, selvom de parkerer på et areal ejet af Halsnæs kommune.

Partierne har ikke blot har besluttet at betale 17,5 millioner kroner (15 millioner mere end havnen gav for grunden i sin tid) men også har givet havnen mulighed for indtjening for parkering i al fremtid. Det må siges at være en særdeles god handel for havnen.

Som kommunalpolitiker er af af vores opgaver at forvalte borgernes penge bedst muligt, det synes jeg, man kan diskutere, om man har gjort i den her sag.

Der er flere byer langs nordkysten, hvor man kan parkere gratis. Man kan frygte, at turister vil flygte dertil, fremfor at betale de 9 kroner i timen (eller hvor meget det ender med at blive) her hos os.

I Enhedslisten vil vi ikke være med til at hælde penge i havnen ved at udlicitere indkomster på offentlig jord.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?