4. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ønsker butikker på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ønsker butikker på havnen
Debat Halsnæs - 21. januar 2021 kl. 09:14
Af Kim Jensen, Hundested, Spidskandidat til KV21 for de Konservative.

I den forgangne uge har miljø- og planudvalget i Halsnæs behandlet en ansøgning fra Hundested havn vedrørende dispensation til at drive detailhandel i den tidligere Egeværk-bygning på havnen.

Beslutningen i udvalget blev en afvisning, og som repræsentant for de Konservative vil jeg gøre opmærksom på, at vi finder den beslutning helt forkert. I året 2006 vedtog byrådet lokalplanen for midtermolen på Hundested havn, i lokalplanen beskrev byrådet at man ønskede produktion, udstilling og salg af kunst og kunsthåndværk i en del af disse bygninger.

I dag 15 år senere mener de Konservative at det er på sin plads at revidere denne beslutning, jeg har den fulde forståelse for at man som byråd kan havde de bedste intentioner, men hvis virkeligheden ser anderledes ud, så er vi nød til at tilpasse os denne.

Jeg synes at Hundested havn har været en stor vækst dynamo igennem et årti for hele Halsnæs, og deres mange initiativer har ført meget godt med sig, både i form af økonomi og turister, at havnen nu ønsker at etablere en detailbutik i en bygning som står tom, giver jo særdeles god mening, og etablering af en ny butik på havnen, vil jo også vil give bedre muligheder og økonomi for de øvrige butikker på havnen - om det så skal være den ene eller anden type butik, der skal ligge her, det skal jeg lade være usagt, og dette bør man lade være op til havnen og en evt. ny lejer/ ejer at beslutte.

Som Konservativ ønsker vi, at man lytter og bakker op omkring vores lokale erhvervsliv, og vi vil arbejde på at det skal være nemmere at være erhvervsdrivende i Halsnæs, samtidig vil vi være fortaler for at man udvikler en aktiv erhvervsstrategi for at tiltrække nye virksomheder til kommunen. I denne sag er vores holdning helt klar: Vi ønsker bestemt at give havnen dispensation til denne detailforretning.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?