8. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Mere asfalt - flere biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Mere asfalt - flere biler
Debat Halsnæs - 14. april 2021 kl. 16:17
Af Jørgen Tved, Skansevej 30 B, Hundested.

I Frederikssund bor et medlem af Folketinget, som har et stort ønske på sit program, at så meget af Danmark, og beklagelig vis også Nordsjælland, skal asfalteres. Og lige så beklagelig er det, at socialdemokraterne, alt for ofte bakker ham op.

Når jeg læser om den nye trafikplan, så kommer jeg til at tænke på en meget begavet arkitekt, som var medlem af Københavns borgerrepræsentation. En gang, i en debat om samme problem, fortalte historien om manden, der havde fået stinkdyr i sin kælder. Han var naturligvis meget dyrevenlig, så han ville gerne, på en meget dyrevenlig af med sine uindbudte ”gæster”. Han smurte honning fra sin kælder og over til den nærliggende skov. Dagen efter var hele kælderen fuld af stinkdyr. Honningstien gik jo begge veje.

Mere asfalt giver flere biler. Lokalt kunne man måske opfordre regeringen til, at gøre den kollektive trafik betydeligt billigere. For min skyld gerne gratis, men så billigt at transportprisen bliver et alvorligt modspil til bil transport.

Man kunne også foreslå, at så meget godstrafik som muligt blev fragtet på skinner, og skulle et sådan forslag betyde, at man skulle lægge et dobbeltspor, fra Hundested til Hillerød, så er jernbaneskinner betydeligt bedre en asfalt.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?