26. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kommunen løfter det rige og mangfoldige idrætsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kommunen løfter det rige og mangfoldige idrætsliv
Debat Halsnæs - 21. januar 2021 kl. 11:38
Af Helle Lunderød (S), Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati

I et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis den 14. Januar 2021 - Halsnæs Kommune gider ikke foreninger - giver Henrik Høy- Caspersen udtryk for, at arbejdet med evalueringen af idrætsstrategien, og kortlægning af ønsker til kommende idrætsinvesteringer, er et udtryk for at Halsnæs Kommune ikke gider foreninger.

Jeg kunne ikke være mere uenig.

Jeg kan godt fornemme, at enige om denne proces bliver vi ikke. Jeg skal forsøge endnu engang, også her, at adressere nogle af de ting Henrik skriver om.

Jeg spørger mig selv hvilket ærinde Henrik er ude i, men som jeg skrev sidst, jeg svarede, så byder jeg alle input velkommen. Det bliver man mere oplyst af, og måske også klogere.

Det er et enigt politisk udvalg, der står bag den proces, der gennemføres. Det er forsøgt at skabe størst mulig inddragelse af alle idrætsaktører, og der er et godt samarbejde både med Halsnæs Idrætsråd og foreningerne.

Jeg synes faktisk, det er et et fint udtryk for armslængdeprincippet, at vi samarbejder med foreningernes paraplyorganisation Idrætsrådet. De repræsenterer 8-9.000 idrætsudøvere, og er kommunens naturlige samarbejdspartner. At de inddrages direkte i evaluering af Idrætsstrategien og de kommende anlægsinvesteringer er godt for alle. At nogle opgaver overlades til dem fx den direkte kontakt til foreningerne er helt naturligt. Jeg har svært ved at forstå, at man ikke skal inddrage Idrætsrådet i noget så vigtigt for idrætslivet, som en strategi og udmøntning af anlægsmidler til idrætten. Også her er jeg uenig med Henrik.

Arbejdet med at forny Idrætsstrategien og udmøntning af anlægsmidler er et samarbejde mellem kommune og foreningerne/Idrætsrådet. Det er naturligt at Idrætsrådet henter inputs fra foreninger og sørger for at være på linje med deres ønsker. Der er således ikke tale om at den ene part er gatekeeper alene. Idrætsrådet inddrages som ligeværdig partner i samarbejdet. Jeg kan ikke se det skulle være dårligt for foreningerne, tværtimod.

Vi besluttede i september i UKID at følge Idrætsrådets forslag om at anvende 2 mio kr. af idrætanlægsmidler til 2 søgbare puljer til glæde direkte for foreningerne. En beslutning vi fulgte op på her den 13. Januar 2021 ved at fastsætte kriterier. Det er en fornyelse af måden at tænke dette på, og en fin måde at skabe mere armslængde på området, end vi tidligere har set.

Jeg vil godt stå på mål for, at vi valgte ikke at samle op imod 500 idrætsfolk, og dermed udfordre Corona restriktionerne. Det tror jeg alle har forståelse for. En konference når vi må samles mere naturligt igen vil være en god ide og noget at se frem til. Vi skal jo fortsætte med at beskæftige os med udviklingen af idræts- og friluftslivet.

Vores julebrev til foreningerne var en hilsen til de mange aktive foreningsfolk, som også har haft et svært år, og et oplæg til alle de muligheder Idrætsstrategien og de nye puljer og flere budgetmidler giver for dem. Fristen den 10. Januar 2021 for input til idrætsstrategien blev sat, da der allerede i forløbet var kommet mange input. Omkring projekter og ideer til anlæg åbnede brevet mulighed for i hele januar at komme med forslag.

Det glæder mig at se, at der allerede er kommet flere henvendelser, der er plads til flere januar er ikke udløbet endnu. Der er lagt en plan for, hvordan der arbejdes videre med foreningernes ønsker, det kan man se hvis man læser udvalgets beslutning fra 13. Januar. 2021.

Jeg har lidt svært ved at se, at alt det der sker omkring Idrætsstrategien og Idrætsinvesteringspuljerne ikke er et udtryk for mest mulig inddragelse af foreninger og alle idrætsaktører. I Halsnæs Kommune har vi et rigt og mangfoldigt foreningsliv, som vi forsøger at skabe så gode rammer for som muligt nu og i fremtiden. Vi ønsker i fællesskab at løfte idrætten og friluftslivet i Halsnæs Kommune for fremtiden.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?