23. april 2021
Susan Eirfeldt, byrådsmedlem for Venstre.
Susan Eirfeldt, byrådsmedlem for Venstre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kan vi forebygge at sosu'er fyres i stort tal?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kan vi forebygge at sosu'er fyres i stort tal?
Debat Halsnæs - 25. februar 2021 kl. 13:24
Af Susan Eirfeldt, byrådsmedlem for Venstre

Det er beklageligt at kunne læse i Halsnæs Avis (link til artikel), samt Magasinet Pleje, at der fyres sosu'er i stort tal over hele landet, og at der alene i Halsnæs Kommune har været 53 afskedigelser på ca. tre år.

Det er alt for mange og det er naturligvis noget vi i Venstre mener, vi skal have rettet op på.

Langtidssygemeldinger ender desværre ofte med afskedigelser, der bl.a. kan skyldes dårligt arbejdsmiljø og stress. Vi skal forsøge at fastholde vores medarbejdere. Det giver tryghed for vores ansatte, men også for vores borgere, at det er de samme mennesker, de møder i deres dagligdag.

I Venstre er vi derfor glade for, at der i budget 2021 er afsat 7,5 mio. kr. til ældreområdet som bl.a. skal udmøntes i at ansætte mere fast personale på plejecentrene og i hjemmeplejen.

Vi håber de ekstra hænder kan være med til at forebygge stress, forbedre arbejdsmiljøet, og at det bliver til glæde for vores ældre borgere samt vores personale.

Venstres forslag om at plejecentrene skal deles, vil blive implementeret i løbet af 2021. Hvert center får sin egen ledelse. Det er vi rigtig glade for, da det giver en nærværende og direkte ledelse, som har et lokalt fokus og som kan løse problemerne inden de opstår.

Vi håber på, at arbejdsmiljøet forbedres med dette tiltag, og at vi på længere sigt kan forebygge nogle af de lange sygemeldinger og dermed afskedigelser.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?