19. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Intet står stille - slet ikke en vindsurfer med vind i sejlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Intet står stille - slet ikke en vindsurfer med vind i sejlet
Debat Halsnæs - 07. maj 2021 kl. 08:51
Af Jens Heding, Knud spisehu, Havnegade 18, Hundested

På Knud oplever vi dagligt, gæster der efterspørger sovepladser i byen. Og tanken om selv, at skabe overnatningsmuligheder, har da også slået os mere end en gang. Gastroturister er ligesom aktivist- og oplevelses turister et stærkt stigende segment, man kan tiltrække med gode kvalitets tilbud. Der er blot det, at I 2021 er det udenlandske overnatnings segment faldet med hele- hold nu fast...91,6 %.. Der er praktisk talt ingen udenlandske turister i Danmark nu... og det indlandske segment steget med kun 8,7 %. (Kilde : VisitDenmark.dk) Hvilket temmelig tydeligt indikerer en generel overkapacitet på overnatningsmuligheder i Danmark og klart nok også i hovedstadsområdet.

Så kan man godt læne sig tilbage og vente på at Coronaen lægger sig.. eller også kan man som Surfcentret, forstå at verden har forandret sig for altid, på en måde der stiller os aktører i oplevelse- og turisme med både muligheder, men også med udfordringer. Åbenlys mulighed er at danskerne er i bevægelse indlands - åbenlys udfordring er at der ikke til strømmer udlandske købestærke ferierende til. Uanset- så er markederne i opbrud og bevægelse. Man må altså handle. Og det gør Lynæs surfcenter- til glæde for mange Ikke mindst de mange driftige mennesker der strømmer til for at være en del af noget magisk i en magisk region.

Den afledte effekt af aktiviteten i Lynæs kan også måles tydeligt her i Havnegade hos os...og vi er helt sikkert ikke de eneste forretningsdrivende i nærområdet- der har glæde af den købestærke aktivitetsturist- centret formår at tiltrække.

Man kan i øvrigt finde mange paralleller på at udviklingen af niche aktiviteter med kommune, amter og private aktører i centrum, skaber store forandring for hele regioner... se bare på, hvad betydningen af et veludviklet lystfiskeri har for Fyn...

Når surf centeret på trods af kraftig skærpet indlands konkurrence- alligevel bryder lydmuren og satser... så må man da for alt i verden stille sig op ved siden af dem og hjælpe dem med at skabe mere liv, endnu flere muligheder og endnu flere kroner til de mange kasser der står åbne omkring dem... vores og kommunens inklusiv...''

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?