6. marts 2021
Nis Rasmussen, her på St. Karlsmindevej for nogle år siden, skriver åbent brev til borgmester Steffen Jensen om trafikken på vejen. Foto: Allan Nørregaard
Nis Rasmussen, her på St. Karlsmindevej for nogle år siden, skriver åbent brev til borgmester Steffen Jensen om trafikken på vejen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Intet er sket på St. Karlsmindevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Intet er sket på St. Karlsmindevej
Debat Halsnæs - 14. februar 2021 kl. 19:41

Af Nis Rasmussen, Åvangen 2, Hundested

Åbent brev til borgmester Steffen Jensen:

Som en del af initiativgruppen for sikrere trafik på St. Karlsmindevej fra Lynæs til Sølager er jeg nødt til at henvende mig direkte til dig som borgmester i Halsnæs Kommune.

Vi har nu i flere år kæmpet for at få iværksat initiativer til at gøre strækningen sikrere for bløde trafikanter især.

Vi har indsamlet underskrifter, holdt møder med folk fra Trafik og Vej, haft mundtlige og skriftlige henvendelser i massevis. Kommet med forslag til forbedringer. Vi synes selv, vi har gjort, hvad vi kunne.

Hvordan er status så for nuværende? Den er ganske nedslående. Intet er sket! Absolut intet! Bortset fra at en chikane er fjernet, og at de to fartvisere, der var blevet opstillet som en form for kompensation, ovenikøbet er blevet fjernet. Det vil sige, at alt vores bøvl og besvær er blevet belønnet med en betydelig forringelse af trafiksikkerheden.

Hvordan synes du selv, det ser ud, Steffen? Er det et rimeligt resultat, du som borgmester kan være tilfreds med?

Trafiktætheden er alt for voldsom til en vej af vores størrelse. Alt for mange bilister giver fanden i skiltningen for 40 km-zone. Kan du som borgmester acceptere, at vi kommer nærmere og nærmere den første alvorlige påkørsel?

Vi er alt for mange gange blevet belært om, at vi ikke er de eneste, der ønsker trafikmæssige forbedringer. Det ved vi, men som nævnt er vores anstrengelser kun endt med forringelser. Vi føler os rent ud sagt pisset på!

For en ordens skyld gentager jeg nogle af vores vigtigste ønsker:

Højst 40 km/t med rød skiltning i hele vejens længde. Mere effektive chikaner med bump. Genopstilling af de to fartvisere. Regelmæssig fartkontrol.

Disse tiltag vil sandsynligvis også reducere trafiktætheden, da en del bilister nok vil vælge en alternativ rute.

Med håb om snarlig handling,

PS! Jeg er bekendt med, at der er foretaget trafikmålinger af forskellig art. Men hvor mange år skal vi vente på egentlig handling? Der er gået mindst tre år siden vores første henvendelse til Trafik og Vej.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?