17. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ingen mistænkeliggørelse af flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ingen mistænkeliggørelse af flygtninge
Debat Halsnæs - 03. marts 2021 kl. 18:39
Af Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og medlem af Folketinget for Venstre, valgt i Nordsjælland

Flere udlændinge i arbejde: Forleden kunne man læse i avisen, at Halsnæs Kommune ”topper” med flygtninge i arbejde. Det skrev Marie-Christine Poncelet som modsvar til mit indlæg om Venstres ti nye forslag til at sikre flere udlændinge i arbejde.

Dette skal bl.a. ske ved en arbejdspligt. Marie-Christine påpeger, at 44% flygtninge er på arbejdsmarkedet – en fordobling siden 2018. Det er jo glædeligt, men jeg vil mene, at 44% af flygtningene som er i arbejde, langt fra er nok. Det er ikke ambitiøst nok. Lad os nu forvente langt mere af vores nyankomne borgere. Vi skal hjælpe dem i gang og til at blive en del af det arbejdende fællesskab.

Jeg ”mistænkeliggør” ikke flygtninge. Det er en absurd påstand. Jeg påpeger såmænd bare, at hvis ikke-vestlige indvandrere og flygtninge i Halsnæs Kommune arbejdede i samme omfang som personer med dansk oprindelse, ville det give en årlig samfundsøkonomisk gevinst på 37 mio. kr. Det er rigtig mange penge, som kan bruges bedre.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?