19. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hold snitterne fra vores fælles strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hold snitterne fra vores fælles strand
Debat Halsnæs - 24. oktober 2017 kl. 16:21
Af Thue Lundgaard, byrådsrådskandidat for Enhedslisten i Halsnæs
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På kommunalbestyrelsesmødet den 13. Oktober blev sagen om strandbeskyttelseslinjer skudt til hjørne af Venstre og Socialdemokraterne. En sag der i ugen op til mødet vakte stor debat på blandt andet Facebook. Liseleje blev især fremhævet med debatten om havn eller ikke havn.

En debat, der i høj grad er interessant, men som ikke skal drukne i, om der skal være en havn i Liseleje eller ej, men som også skal handle om 4 andre steder i kommunen, hvor et ukendt antal partier ønsker mulighed for at ophæve linjen, og dermed åbne for muligheden for at bygge ved strandene.

Sagen blev skudt til hjørne indtil et eller andet ukendt tidspunkt efter valget.

Resultatet er, at flere partier ikke vil melde ud, hvor de står i sagen. De vil ikke fortælle os, hvad de mener om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen.

Mange laver krumspring for at undlade at svare på et simpelt spørgsmål. Ønsker man strandbeskyttelseslinjen ophævet eller ej?

Et af de argumenter, der bliver fremført fra flere sider, er, at man vil lave en eller anden form for borgerinddragelse, inden man tager stilling til om ansøgningen op ophævelse skal sendes afsted. Men hvad med at melde ud, hvad I kunne tænke jer? Hvad med at fortælle jeres vælgere, hvad I mener? Hvad med om I tog et ansvar i stedet for at skyde sagen til hjørne, og fortæl hvad det er I vil.

I Enhedslisten er vi helt klare i spyttet. Vi vil ikke have ophævet strandbeskyttelseslinjen, og dermed mener vi, at vi vil spilde borgernes tid på at lave en eller anden form for borgerinddragelse, som ingen tilsyneladende vil fortælle, hvad går ud på.

Vi har taget stilling og beder nu de andre partier om at fortælle, hvad de vil og ikke bare gemme sig væk bag en holdning om, at de først vil tage stilling efter valget.

Det er nu, man har mulighed for at vælge, om man ønsker strandene med deres særpræg bevaret, eller om man ønsker at åbne for muligheden for at bygge forretninger, hoteller og hvad man nu ellers kan komme i tanker om, midt i vores unikke natur.

Naturen tilhører os alle, og alle skal have lige mulighed for at nyde strandene, og de andre områder som vi risikerer bliver bebygget med projekter, som vi ikke kender.

Lovgivningen giver allerede nu mulighed for at lave små anlæg til saunaer, badehuse, små omklædningsrum eller hvad man nu ellers kunne ønske sig.

Husk at spørge de kandidater, der står på gader og stræder i denne tid om, om de vil bevare eller ophæve strandbeskyttelsen, og afkræv dem et svar, så alle kan sætte kryds den 21 november, på et oplyst grundlag.