18. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Håb og livsmod i Lynæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Håb og livsmod i Lynæs
Debat Halsnæs - 21. april 2021 kl. 19:06
Af Lis og Ole Andreassen, Lyngbakken, Lynæs

Netop i år har vi beboere i Lynæs brug for at vise hinanden storsind og generøsitet. Der er mange gamle i Lynæs. Vi er 87 og 75 år. For os er det livgivende, at unge børnefamilier har fået lyst til liv her i den skønne natur ved og i vandet, hvor ro og aktivitet skifter og skaber mangfoldighed.

Unge hører musik, deres liv er mere højrøstet end vores, men de skaber glæde, liv, håb, og vi sætter pris på, at alle ikke har de samme behov for udfoldelse. Nu har de unge generationer holdt tilbage, og vi gamle er stadig i live. Skal vi så ikke give dem et Lynæs-liv, når nu få kan rejse eller komme til festivaller og koncerter.

Næste år har vi boet i Lynæs i 30 år. Vi elsker Lynæs på godt og ondt, og vi blev glade, da vi efter flere års stilhed fik ”Skolen ved havet” med glade børnestemmer i stedet for en ”død” grusgrav og en tom børnehave. Børnenes livsmod opvejer langt parkeringsproblemerne.

Hvis ikke Thomas Ingversen i sin tid havde haft mod til at satse på ”Købmandsgården”, og hans drenge ikke havde haft ideer og taget initiativer til at holde liv i Lynæs og give plads til fællesskab, samvær, gode relationer, og alt det, der skaber glæde, mangfoldighed og livsmod - hvad mon der så ville have været i stedet. Lad det leve – Lynæs kan hurtigt blive alt for stille igen.

Giv dog de unge, der knokler med surfcenteret dispensationen, og lad den nye lokalplan afgøre fremtiden.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?