17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Godt begyndt, men vi mangler stadig cykelstierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Godt begyndt, men vi mangler stadig cykelstierne
Debat Halsnæs - 10. april 2021 kl. 10:19
Af Mogens Nørgaard Olesen, H.P. Christensensvej, Frederiksværk

Man siger ofte ”Godt begyndt – halvt fuldendt”, for kommer man i gang med et eller andet projekt, så vil det nok også blive fuldført inden for en overskuelig tid. Nu lader det til, at man her i Halsnæs kommune omsider har indset, at pullerterne på visse 2 – 1 veje både er ulovlige og livsfarlige og har besluttet, at disse tossede forhindringer skal fjernes. Det er en kæmpemæssigt fremskridt, så vi er godt begyndt på noget, hvor fornuften er til stede.

Men der er lang vej endnu.

Målet må være, at alle 2 – 1 veje ændres til almindelige landeveje med cykelstier. Denne målsætning skulle man nok kunne nå i løbet af ca. 4-5 år, men der er nogle veje, hvor man absolut må komme i gang med at etablere cykelstier meget hurtigt, og her tænker jeg først og fremmest på Hågendrupvejen, som er direkte livsfarlig for ”bløde trafikanter”.

Den bør allerede i år ændres, så der kommer cykelsti. Dernæst bør Ullerup Skovvej og Nødebovejen ændres til veje med cykelstier. Det skulle også let kunne lade sig gøre i løbet af 2022, hvorefter Nyvej bør forsynes med cykelstier. Således bør man fortsætte til alle veje uden for byerne er forsynes med cykelstier, og det skal nås senest i foråret 2026.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?