21. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Forundring over Krudthusets nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Forundring over Krudthusets nedrivning
Debat Halsnæs - 11. oktober 2021 kl. 11:51
Af Steen Jensen , Helge Nørgaard og John Jørgensen, på vegne af Frederiksværk L`hombreklub

Vi er som en af mange brugere af Krudthuset på Krudtværksalleen i Frederiksværk meget forundrede over byrådets beslutning om at nedrive Krudthuset.

Ikke mindst over at borgmesteren har udtalt, at det vil koste omkring 5 millioner kroner at renovere huset, og vi kunne godt tænke os , at få viden om hvem der er kommet med dette tilbud, ikke mindst fordi vi gerne vil undgå at andre kommer i samme situation.

Det ligger sådan at vi er omkring 20 fornuftige personer (mener vi selv), som omfatter flere håndværkere, bankfolk, ejendomsmæglere, forretningsfolk mm., hvoraf ingen kan forstå, hvordan man kan nå de 5 millioner, medmindre det er kommunale priser.

Vores håndværkere har givet et bud på et nyt tag, der er absolut nødvendigt, til ca. 250-300.000 kroner, og så mener vi sådan set ikke der er meget andet absolut nødvendigt. Hvis man tænker energioptimering kunne man man måske investere i nye vinduer , som man anslår til max 200.000kr. Så der er langt til 5 millioner for os at se.

Vi har erfaret, at beslutningen også er nedstemt i Kulturelt Samråd, på nær fra formanden, som åbenbart heller ikke kan forholde sig til urealistiske priser. Krudthuset er så vidt vi ved genopbygget efter en brand i 1976 og er for os at se, absolut bevaringsværdigt så vi undrer os meget, over denne beslutning. Vi glæder os til at få fornuftige argumenter for denne beslutning og håber man kan erkende sine fejl og omstøde beslutningen.
Vi kan jo alle fejle og få forkerte informationer - også politikere.

Svar fra borgmester Steffen Jensen

Svar til Steen Jensen, Helge Nørgaard og John Jørgensen fra Frederiksværk L´hombreklub:
 
Tak for jeres læserbrev vedrørende nedrivning af Krudthuset. Jeg forstår godt, at man umiddelbart kan stille spørgsmålet, om det mon er fornuftigt at nedrive bygningen. Men det er meget mere end taget, som skal skiftes, hvis bygningen fortsat skal kunne benyttes i de kommende år.. Også mindre synlige ting skal nemlig udbedres herunder vinduespartier og udbedring af ydervægge. Dertil kommer behovet for et nyt varmeanlæg.
 
Samlet er det vores vurdering, at der over en 10-årig periode skal ofres 3,6 mio. kr. til drift og vedligehold af bygningen. Et beløb der vokser sig betydeligt større set over flere år. Sammenholdt med andre foreningsbygninger er det et meget højt beløb målt pr. m2. Derfor mener jeg heller ikke det kan forsvares at beholde bygningen, når der samtidig er mulighed for, at vi kan flytte aktiviteterne til andre gode foreningsbygninger.
 
Helt generelt står vi i de kommende år over for en stor opgave med at vedligeholde vores bygninger, fordi der er et stort efterslæb. Det betyder også, at vi skal have færre og klogere kvadratmetre. Ved at sikre at vores bygninger kommer i bedre stand, vil vi i fremtiden kunne sikre bedre rammer for foreningernes aktiviteter. Samtidig vil en klog ejendomspolitik bidrage til, at der både er penge til kultur, idræt og velfærd.
 
Jeg forstår godt, at man som forening gerne vil blive i de lokaler, man måske har været i i mange år. Men jeg håber også, at der en vis forståelse for de prioriteringer, vi er nødt til at foretage. Og så håber jeg ikke mindst, at vi kan få en god og konstruktiv dialog, når vi skal finde en anden og god placering for de foreninger, der bliver berørt af vores ejendomsplan.
 

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?