17. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flere penge til natur og miljø ønskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flere penge til natur og miljø ønskes
Debat Halsnæs - 18. september 2021 kl. 13:05
Af Lenni Gottlieb, Formand for DN Halsnæs

"...og så mangler der i den grad noget grønt". Det er den kommentar fra Thue Lundgaard, Enhedslisten, som han i Frederiksborg Amts Avis og Halsnæs Avis blev citeret for til det budget, som Byrådet indledte forhandlingerne af på byrådsmødet den 16. september.

DN Halsnæs kan kun være enig heri! Der er i budget 2022 foreslået 5.303.971 kr. til 'Natur og miljø'. Det er godt nok en stigning på 829.027 kr. i forhold til 2021, men det er ikke nok. Hvis der ud over penge til de almindelige aktivitetsområder inden for 'Natur og miljø' også skal være penge til fx en fredning af Melbykilen, og gerne begge Melbykiler, til at lade Højbjergområdet forblive det uberørte naturområde, det er nu efter næsten 20 års henliggen, evt. med plantning af træer, som SF foreslår og til udtagning af lavbundsjorde i landbruget for at nedbringe CO2-udledning, så skal der afsættes et større beløb i budget 2022. Dette blot for at nævne nogle få eksempler.

Listen over de delopgaver, der skal løses inden for natur- og miljøaktiviteterne, er lang, og der er da tilsyneladende heller ikke penge til, at alle opgaver på listen løses. Fx er bekæmpelsen af invasive arter som japansk pileurt, kæmpe pileurt, canadisk og sildig gyldenris nærmest ikke eksisterende.

Halsnæs Kommune har tilmeldt sig konkurrencen "Sammen om et vildere Danmark", men uden at der er fulgt økonomi med. Skal Halsnæs blive 'Danmarks vildeste kommune', skal det med det eksisterende budget ske gennem konkurrencebidrag fra borgerne og lodsejerne og med 'Grønt Råd' som tovholder og udelukkende frivillig arbejdskraft.

DN Halsnæs ønsker, at den grønne omstilling sikres, at vores drikkevandsområder beskyttes, at vores drikkevand er rent, at tilsynet med miljøbelastende virksomheder øges, alt sammen ved at der i budgettet bliver afsat et beløb stort nok til at sikre, at dette sker.

Det er ikke uden grund, at vi i DN Halsnæs altid slutter vores nyhedsbrev og andre skrivelser med denne sætning: Og i øvrigt mener DN Halsnæs, at kommunen bør have en naturpolitik!

Rejser du til udlandet i år?