21. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det giver mening at vende blikket mod Ølsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det giver mening at vende blikket mod Ølsted
Opdateret 11. januar 2021 kl. 15:26
Debat Halsnæs - 11. januar 2021 kl. 08:52
Af Olaf Prien, byrådsmedlem for SF

Jeg blev glad, da jeg læste "Ølsted-appel om udvikling af byen". Glad på vegne af borgerne i Ølsted, som har så mange mennesker, der engagerer sig for deres lille del af den store jordklode. I er kommet langt i jeres overvejelser og laver et arbejde, som andre i vores kommune kunne lære noget af.

Det er helt afgørende med en god dialog med hinanden. Se at få ryddet sten af vejen, så det bliver nemmere for den direkte indflydelse, som I arbejder for.

Jeg har tidligere sat øget borgerinddragelse på dagsordenen i Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati og tænker, at det giver mening at vende blikket mod Ølsted, når vi taler om, hvad der er muligt, og hvad der også kunne være muligt i fremtiden.

Der er mange frivillige i Ølsted, og de skal ikke føle, at de bliver glemt. Konkret kunne vi i SF tænke os at omdøbe tilskuddet til lokalråd og i stedet kalde det "Græsrodsinitiativer i lokalråd" - samt sætte puljen op til 100.000 kroner for alle demokratisk valgte lokalråd.

I Halsnæs er vi så heldige at vi allerede har lokalråd i Ølsted, Torup og Liseleje. Måske spirer der også initiativer frem i andre områder af kommunen? Det kunne være godt for den lokale indflydelse.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?