15. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Cykelstierne, som blev væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Cykelstierne, som blev væk
Debat Halsnæs - 14. november 2017 kl. 09:43
Af Kim Jensen, Det Konservative Folkeparti
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i valgkampens sidste uge vil jeg lige slå et slag mere for trafiksikkerheden, og det bliver ikke Halsnæs trafikkaos, som jeg her tænker på, de fleste er bekendt med vores holdning til det. Jeg tænker på de manglede cykelstier i vores kommune.

I Halsnæs Kommunes sti- og cykelanalyse fra 2013 konstateres det, at vi som en landkommune har flere borgere som cykler forholdsmæssigt flere kilometer pr. indbygger pr. år sammenlignet med andre tilsvarende landkommuner og i samme analyse er den overordnede målsætning for Halsnæs Kommune at øge hverdagscyklismen.

Når det er sagt, så er det jo svært for mig at forstå, at der stadigvæk er mange områder af kommunen, hvor cykelstien er noget som borgerne har i andre kommuner. Det er ikke godt nok, og det skal gøres bedre i næste valgperiode. Det Konservative Folkeparti er for, at det kortlægges, hvor de farligste områder i kommunen er for cykellisterne og der sættes penge af i de kommende års budget til at gøre noget ved det.

Jeg skal igen citere fra denne rapport, hvor der står: »Målsætningerne om at øge hverdagscyklisme skal ske ved at opgradere stinettet, så der skabes et godt alternativ til at tage bilen. Trafiksikkerheden skal forbedres på steder, hvor cyklister og lette trafikanter er særligt udsatte« Citat slut.

På debatmødet i Ølsted den 13. nov. syntes jeg nok, at det kom frem, at det vist ikke var de emner, som flertallet i den snart afsluttede byrådsperiode har prioriteret allerhøjst i nogle områder af kommunen.

I Halsnæs kommune drømmer vi ikke om supercykelstier som 23 andre kommuner er en del af, nogen steder i kommunen drømmer borgerne bare om en lille cykelsti, så ikke de bløde trafikanter skal sætte liv og førlighed på spil hver dag, når de bevæger sig ud i trafikken.