26. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Boliger og vækst i Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Boliger og vækst i Halsnæs
Debat Halsnæs - 16. september 2021 kl. 11:06
Af Peter Nørris Dalsgaard, byrådskandidat KV21, Det Konservative folkeparti Halsnæs

I Halsnæs Kommune er det dejligt at bo, det skal det også være om 30 år og når vi ser endnu længere frem.

Netop derfor ønsker det Konservative Folkeparti i Halsnæs, at der udarbejdes en bosætningsplan for Halsnæs kommune med stærkt fokus på klima, miljø, bæredygtighed og i særdeleshed lægger projekter i en større offentlig høring, så borgerne har mulighed for at komme med input om hvordan kommunen skal udvikles. Vi skal tiltrække flere borgere og de skal alle sammen have et godt sted at bo i vores dejlige kommune.

Vi mennesker er forskellige og har forskellige behov, ønsker og økonomi for og til den boligform der lige passer til den enkelte. Et godt sted at bo er en vigtig forudsætning for et godt liv.

Socialdemokratiets byrådsmedlem Jannik Haulik Jørgensen påpeger i et læserbrev, at der er behov for flere almene boliger i Halsnæs.
Lad os se på fakta: Almene boliger kunne være ungdomsboliger, familieboliger og ældreboliger og i perioden 2018 -2020 er der igangsat 0 af de tre slags almene boligtyper i Halsnæs. Det er imens Socialdemokratiet har siddet på borgmesterposten og haft flertallet sammen med SF & Enhedslisten.

Det er jo ikke fordi der ikke er behov for nye boliger i Halsnæs, det er der – ventelisterne i de 5 almennyttige boligselskaber i Halsnæs er lige så lange som Ida Davidsens smørrebrødsseddel fra København.

Ventelisterne i Halsnæs viser jo, at der er mangel på boliger med en relativ billig husleje og hurtigheden ved udlejning af private boliger viser at behovet for alle typer af boliger er til stede i Halsnæs.

Landsgennemsnittet af almene boliger er på 20% af boligmassen, i Halsnæs er den på 18%. Kommunen bør sikre et udbud af attraktive parcelhusgrunde i hele kommunen, der skal også tænkes i fællesskabsbaserede boligformer som øko-samfund, seniorfælleskaber og mulighed for udstykning øremærket til bygning af almene boliger og private lejemål i Halsnæs. Når det står stille med at bygge almene boliger i Halsnæs, så er det jo meget glædeligt at de private bygherrer alligevel investere i boligbyggeri i Halsnæs.

Det har vi behov for, og det forskønner vores kommune og skulle gerne have en selvforstærkende effekt på at tiltrække flere investorer, eller at de nuværende almene boligselskaber finder anledning til at bygge i Halsnæs og ikke kun i Hillerød og Frederikssund.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?