6. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Affald flyder langs vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Affald flyder langs vejene
Debat Halsnæs - 03. maj 2021 kl. 10:33
Af Steen Lindblad, Frederikssundsvej 1, Frederiksværk, KV21-kandidat for Socialdemokratiet Halsnæs

Man kan undres over alt det affald der flyder langs vejrabatten i Halsnæs kommune.

I Halsnæs kommune gøres der meget for at holde vores skønne natur ren, langs vejene og ikke mindst i naturen. Her kan man jo så stoppe op og tænker at naturen er skøn i Halsnæs. Men så falmer billedet i ens optik også, specielt når man så kommer rundet i kommunen.

Man skulle mene at mange er vokset op med dét, at man ikke at smider sit affald i naturen og dette er tilsyneladende et større problem for mange.
Dette gælder ikke kun for bilister, men også menneskerne som færdes i naturen, som har det ualmindelig svært ved at tage deres affald med sig til en skraldespand i stedet for at smide det i naturen. I takt med at flere besøger og bruger naturen, er de måske blevet opmærksomme på, at der er mere affald derude, hvor det måske ikke lige høre til.

Hvis vi ønsker at besøge en ren natur uden affald, så kræver det, at vi starter med at vi ikke lige kommer til at smide noget ud af bilvinduet eller tabe det ude i naturen specielt i skovområderne. Tager man f.eks. en tur ned af Havnevej i Frederiksværk mod genbrugspladsen, ligger der generelt meget affald, som tabes i forbindelse med turen til genbrugspladsen, hvilket jeg personligt mener at Halsnæs Forsyning, der driver pladsen skulle være forpligtet til at rydde op.

Så lang tid tager det i gennemsnit at nedbryde et stykke affald i naturen: Ispapir op til 2 år. Cigaretskod op til 5 år. Plastik og dåser op til 500 år. Hvilket er rigtig lang tid.

Vi har så stort fokus på klima og miljø for at finde grønne alternativer, og derfor er det også vigtigt, at vi tænker i de små baner med at ændre vores vaner, ikke kun for naturens skyld - men også for vores klima og fremtidige generationer.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?