3. juli 2020
©TON 210108 MELBY KIRKE
©TON 210108 MELBY KIRKE
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT Sag om menighedspleje: Vor herre Bevare os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT Sag om menighedspleje: Vor herre Bevare os
Debat Halsnæs - 13. juli 2019 kl. 07:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Kommentar til artikel i Frederiksborg Amts Avis

Kim Snekkerup
Nyvej 6A, Asserbo
Tidl. fmd. menighedsrådet og medstifter af Melby Menighedspleje

Det ville være forfriskende, hvis menighedsrådsformanden ville stoppe sin lemfældige omgang med sandheden og den manipulation, han nu igen fremfører for at forsvare en dårlig sag.

Menighedsrådsformanden udtaler alene noget om, at menighedsrådet har eksempler på chikane fra tilhørerne så meget, at rådet måtte afbryde møderne.

Det er direkte usandt. Der har været et møde i marts 2017, hvor formanden end ikke var tilstede, hvor jeg stillede spørgsmål om dels et punkt på det åbne møde, hvor referatet var skrevet før mødet, dels var 3 punkter til et lukket møde, som efter min holdning burde drøftes i åbenhed. Her var et af punkterne Melby Menighedspleje - sat på af sognepræsten UDEN at menighedsplejen var informeret og UDEN at f.eks. invitere menighedsplejens bestyrelse. Sagen har så åbenbart kørt bag lukkede døre lige siden, UDEN menighedsplejen blev orienteret på trods af, at menighedsrådet havde to medlemmer i menighedsplejens bestyrelse. Det er under al kritik og rigtig dårlig sagsbehandling.

Enten menighedsrådsformanden eller måske journalisten (det fremgår ikke tydeligt) kæder den nuværende sag sammen med den tidligere sag med præsten Olafur Felix Olafsson og bringer dermed mit navn i centrum som ophavsmanden til splid i Melby.

Det finder jeg urimeligt efter den samlede indsats, jeg har ydet som formand og som frivillig i menighedsplejen.

Som medstifter af menighedsplejen vil jeg selvfølgelig kæmpe for denne forening - men ikke for enhver pris. Loven skal holdes, god sagsbehandling skal ske og dialog og samarbejde må være noget, vi alle skal arbejde efter.

Menighedsplejen har gang på gang rakt hånden ud til samarbejde, men på intet tidspunkt fået et svar, som der kunne bygges videre på.

I stedet er formanden for menighedsplejen og jeg selv hængt ud i vores ugeavis - hvilket efterfølgende blev dementeret - men skaden var jo sket.

Min advokat fremsendte brev til Menighedsrådet og vi har så fået en tynd undskyldning, ligesom rådet også har taget min dokumentation fra 2016 - om at flytningen af menighedsplejens midler er besluttet og dokumenteret i referaterne fra menighedsplejens årsmøde og bestyrelsesmøde samt på et efterfølgende menighedsrådsmøde.

Der er således intet at komme efter - MEN det hjælper åbenbart ikke.

Menighedsrådet svarer ikke på menighedsplejens henvendelser og alle svar fra rådsformanden går på at undgå chikane mm. på menighedsrådets møder.

Det hele ser ud til at bunde i, at man ikke skal komme med kritik eller have andre holdninger end dem præsten (biskoppen) og nu også menighedsrådet har.

Det er ærgerligt, at menighedsråd (inkl. sognepræst) nu »kvæler« en initiativrig frivillig forening under påstande om manglende samarbejde og forskellig indstilling til menighedspleje.

Det er manipulation - det er aldrig efterprøvet i dialog. Og det er dermed magtmisbrug og endnu en skandale for den danske folkekirke,

Vor herre bevare os.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?