10. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bæredygtigt byggeri på Nordmolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bæredygtigt byggeri på Nordmolen
Debat Halsnæs - 21. november 2019 kl. 15:13
Af John Gudmandsen, på vegne af bestyrelsen i SF
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er der skrevet meget om havnebyggeriet på Nordmolen i Hundested, men mange fakta er ikke rigtige, kan man konkludere ud fra mange tilkendegivelser på området.

Fakta er at Hundested Havn kunne købe området i 2015, da det var til afstemning i daværende byråd. Stemmerne var 11-10 i "blå bloks" favør, så kan folk se, at "rød blok" var imod salget af Nordmolen. Det var således Venstre og Dansk Folkeparti, der var for salget til havnen, og dermed fik havnen rettigheder til at bygge boliger på området via nogle klausuler i betingelserne for området.

Ud fra de kendsgerninger har og vil SF gerne have indflydelse på, at området bliver bebygget på en optimal måde, med gevinst både for områdets kommende beboere, men også for den offentlige tilgang til området for folk udefra. Det er vigtigt at folk har adgang til det offentlige område, der skal være i bebyggelsen.

Vi vil også gerne se, at byggeriet bruger bæredygtige kriterier for sådanne byggerier, og at det får grønt tilsnit via for eksempel solceller, regnsvandsopsamling og vindenergi. Der er mange muligheder på dette område.

SF vil se positivt på dette projekt, og så må vi på sigt se, om SF synes det er et bæredygtigt projekt for havnens område.

Bestyrelsen i SF kan sagtens på sigt sige fra og opfordre til at sige nej til projektet, men lad os nu se på nogle fornuftige løsninger på området inden vi tager stilling til dette.