1. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Almennyttige boliger målrettet socialt udsatte i Kregme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Almennyttige boliger målrettet socialt udsatte i Kregme
Debat Halsnæs - 21. november 2020 kl. 09:13
Af Kent Hedemann Kristensen, Kregme Syd, Frederiksværk

Der har været flere indlæg i ”Gulvmåtten”, hvor jeg bliver skældt ud for; at kalde de, muligvis, kommende beboere i almennyttige boliger i Kregme Syd for socialt udsatte.
Sagen er i sin enkelthed, at jeg ikke har fundet på det udtryk, det er borgmester Steffen Jensen og hans flertal, der lægger op til at tvangsblande forskellige befolkningsgrupper, særskilt påpeger Anja Rosengreen fra SF der skal være boliger for socialt udsatte.

Interesserede kan se det dokumenteret, i en video af byrådsmødet i juni 2020 på kommunens hjemmeside, https://halsnaes.dk/politik/web-tv-fra-byraadet , det er forslag 520.
I det skriftlige referat fremgår at følgende er vedtaget (uddrag):
”Der indtænkes byggeri til flere målgrupper herunder særlige/sårbare borgergrupper, der er brugere i forskellige tilbud under henholdsvis Social Service og Familie samt Sundhed”

Når det nu er på plads, håber jeg for forståelse for, at vi der har købt grund og bygget hus i Kregme Syd bliver nervøse, især da vi bare bliver kørt over af politikerne. Vi har købt grunde og bygget huse i Kregme Syd, i tillid til den lokalplan vi fik forelagt. Lokalplanen omtaler alene ejerboliger. Med et pennestrøg ændrer byrådet vores forudsætninger.

Jeg tvivler på at almennyttige boliger, er foreneligt med den måde området er anlagt og organiseret på. Her tænkes bl.a. på vi selv ejer og skal vedligeholde og drive veje, stier og store fællesarealer. Kommunen forudser selv øget trafik i området, ikke mindst på de stier vi skal pleje og vedligeholde. Jeg forudses også der vil opstå øget aktivitet på de store parklignende fællesarealer på vores vænger.

Endeligt vil jeg påpege, at der ikke er behov for flere almennyttige boliger i Halsnæs, der er derimod indenfor 10 år, et underskud på 200 ældre og demensboliger. Hvad værre er, at der når supersygehuset i Hillerød er færdigbygget, vil opstå en stor efterspørgsel på ejerboliger tæt ved lokalbanen. Kregme syd ligger perfekt i forhold hertil. Socialt udsatte ville få gavn af de fine skatteindtægter dette ville medføre, modsat en stor kommunal udgift til almennyttige boliger.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?